Μικρή ανάσα για τη Wall Street μετά το ισχυρό sell-off

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018, 23:43
-A +A

Με οριακά κέρδη ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street σε μια προσπάθεια ανάκαμψης μετά τις συσσωρευμένες απώλειες των τελευταίων ημερών που έχουν οδηγήσει τους S&P 500 και Nasdaq στα χαμηλότερα επίπεδά τους από το φθινόπωρο του 2017.

Οι συνεχιζόμενοι φόβοι για την υποτονική παγκόσμια ανάπτυξη έχουν οδηγήσει τη Wall σε ένα από τα ισχυρότερα sell-off στην πρόσφατη ιστορία.

Παράλληλα οι επενδυτές αναμένουν την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed κατά την αυριανή ημέρα αλλά κυρίως και την αποκάλυψη των προθέσεων της Κεντρικής Τράπεζας για τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει το 2019.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 82,66 μονάδες ή ,09% στις 23.852 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 71,96 μονάδες ή 1,09% και έκλεισε στις 6.823 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 24,49 μονάδες ή 0,95% και κινείται στις 2.570 μονάδες.

Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται η ομιλία του κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ που ενδεχομένως να αναφερθεί στις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στη χώρα αλλά κυρίως στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Oracle Corp κέρδισε 3,63% με την εταιρεία λογισμικού να ανακοινώνει κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των επενδυτών.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της CBS Corp κέρδισε 0,84% μετά την ανακοίνωση ότι ο πρώην CEO της εταιρείας δεν θα λάβει το συνταξιοδοτικό πακέτο ύψους 120 εκατ. δολαρίων καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας έκρινε πως παραβίασε την πολιτική της εταιρείας.

Νωρίτερα, σε αρνητικό έδαφος συνέχισαν να κινούνται και σήμερα οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς η υποχώρηση τις τιμής του πετρελαίου για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση οδήγησε σε σημαντικές ρευστοποιήσεις μετοχών του ενεργειακού τομέα.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 17/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα