Μικρές μεταβολές στη Wall στον απόηχο της ομιλίας Τραμπ

Μικρές μεταβολές στη Wall στον απόηχο της ομιλίας Τραμπ

Με μικρές μεταβολές συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street σε μια συνεδρίαση που διεξάγεται στον απόηχο της χθεσινής ομιλίας του Ντόναλντ Τραμπ προς τον αμερικανικό λαό από το Κογκρέσο.

Σ'' αυτό το κλίμα ο βιομηχανικός Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,14% ή 36,03 μονάδες στις 25.375 μονάδες, ενώ καθοδικά κινείται και ο S&P 500 που χάνει 0,11% ή 3,08 μονάδες στις 2.734 μονάδες.

Τέλος, υποχωρεί ο τεχνολογικός Nasdaq που χάνει 0,06% ή 5,20 μονάδες και βρίσκεται στις 7.396 μονάδες.

Ανάμικτα συναισθήματα άφησε η ομιλία του αμερικάνου πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ για την Κατάσταση της Ένωσης ενώπιον του ημικυκλίου της Βουλής των Αντιπροσώπων, καθώς ο πιο ισχυρός άνθρωπος του πλανήτη από τη μία κάλεσε για εθνική ενότητα, από την άλλη δήλωσε πως θα στείλει 3.750 στρατιώτες στα σύνορα με το Μεξικό για να σταματήσει τα καραβάνια των μεταναστών.

Την ίδια στιγμή, ο Τραμπ δήλωσε πως η εκλογή του απέκλεισε έναν πόλεμο με την Βόρεια Κορέα, ενώ ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί εκ νέου με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, τον Κιμ Γιονγκ Ουν, στο Βιετνάμ την 27η και την 28η Φεβρουαρίου, για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις των δύο χωρών που έχουν σκοπό τον πυρηνικό αφοπλισμό της Πιονγκγιάνγκ.

Στα μάκρο της ημέρας, κατά 1,3% αυξήθηκε η παραγωγικότητα το δ΄ τρίμηνο. Συγκεκριμένα, η παραγωγικότητα των εργαζόμενων στον κλάδο της μεταποίησης, αυξήθηκε κατά 1,3% σε ετήσια βάση το δ΄ τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Snap Inc εκτοξεύεται κατά 24,53% με την εταιρεία να σημειώνει ρεκόρ εσόδων για το προηγούμενο έτος χρήσης και να συρρικνώνει τις ζημίες της.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Wall Disney υποχωρεί κατά 0,22% παρά το γεγονός ότι η εταιρεία κολοσσός στο χώρο του θεάματος ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις.
Νωρίτερα, ο ιαπωνικός Nikkei ολοκλήρωσε με οριακά κέρδη 0,1% τις συναλλαγές ενώ οι περισσότερες ασιατικές αγορές να παραμένουν κλειστές στα πλαίσια εορτασμών της πρώτης εβδομάδας του νέου έτους.