Μικρές μεταβολές στη Wall μετά την αργία

Μικρές μεταβολές στη Wall μετά την αργία

Σε μια υποτονική συνεδρίαση που ακολούθησε τη χθεσινή αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών, οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές με οριακές μεταβολές, καθώς δεν επηρεάστηκαν από τις ρευστοποιήσεις των μετοχών στον κλάδο της ενέργειας μετά από την πτώση των τιμών του πετρελαίου. Ως αντιστάθμισμα αυτών των απωλειών λειτούργησαν οι κλάδοι των τηλεπικοινωνιών, των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και των βασικών καταναλωτικών αγαθών. Σήμερα στη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε 3 ώρες νωρίτερα λόγω ημιαργίας, ο όγκος συναλλαγών ήταν ο μικρότερος για το 2015.

Η Παρασκευή που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ, έχει καθιερωθεί ως “Black Friday” και αυτή την ημέρα όλα τα εμπορικά καταστήματα προσφέρουν τα προϊόντα τους σε μεγάλες εκπτώσεις. Η αυξημένη ζήτηση σήμερα για τα προϊόντα του λιανεμπορίου τελικά δεν επηρέασε και την πορεία των μετοχών των εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον κλάδο. Οι έμποροι λιανικής πώλησης ήδη έχουν κατακλύσει τις εφημερίδες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με διαφημίσεις για αυτή την ημέρα προσφορών. «Ολοι αναμένουν να δουν ποιος θα ειναι ο πρώτος που θα ανακοινώσει ρεκόρ πωλήσεων», αναφέρουν οι αναλυτές, ωστόσο προσθέτουν ότι « ο διάολος κρύβεται στις λεπτομέρειες και οι πωλήσεις-ρεκόρ δεν μεταφράζονται αυτόματα σε ρεκόρ κερδών»

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 15 μονάδες ( 0,09%) και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 17.798 μονάδες με απώλειες εβδομάδας 0,1%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κέρδισε  12 μονάδες ( 0,23%) τερματίζοντας στις 5.128 μονάδες με εβδομαδιαία κέρδη 0,4%.  Ο S&P 500 κέρδισε 1 μονάδα ( 0,05%) στις 2.090 μονάδες παρά τις απώλειες του 1% στον τομέα της ενέργειας, χωρίς μεταβολές αυτή την εβδομάδα.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Walt Disney Co. κατέγραψε απώλειες 2,98%  μετά την ανακοίνωση ότι το τηλεοπτικό δίκτυο ESPN έχει χάσει 3 εκατ. συνδρομητές μέσα σε ένα χρόνο.

Η μετοχή της KaloBios Pharmaceuticals Inc. έκανε  άλμα 30,79% καθώς o νεοδιορισθείς διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Martin Shkreli ανακοίνωσε χτες μέσω twitter ότι θα σταματήσει τη χορήγηση των μετοχών του,  σε εκείνους που σκοπεύουν να τις πουλήσουν.

Οι εταιρείες στον κλάδο της ενέργειας δέχτηκαν τη μεγαλύτερη πίεση σήμερα, με τη μετοχή της Southwestern Energy Company να χάνει 7,2% καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες για τον S&P και τη μετοχή της CONSOL Energy Inc. να χάνει 6,5%.