Μικρές διακυμάνσεις στο χρυσό

Μικρές διακυμάνσεις στο χρυσό

Μικρές διακυμάνσεις και οριακές απώλειες καταγράφει την Τετάρτη ο χρυσός, καθώς οι ανησυχίες για κλιμάκωση της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας αύξησαν τις προσφορές για ασφαλές καταφύγιο για το πολύτιμο μέταλλο, αν και ένα ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ περιόρισε τα κέρδη του χρυσού.

 Η τιμή σποτ του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,20% στα 1.980 δολάρια ανά ουγγιά, στις, αφού έφτασε σε υψηλό ενός μηνός στα 1.978  δολάρια την Τρίτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ παρέμειναν σταθερά στα 1.975 δολάρια.

«Ο χρυσός επωφελείται από τη ζήτηση για ασφαλές καταφύγιο αυτή την εβδομάδα καθώς οι φόβοι για τον πληθωρισμό αυξάνονται, η ανάπτυξη της Κίνας παραπαίει και ο πόλεμος στην Ουκρανία οδεύει σε δεύτερο γύρο», δήλωσε ο ανώτερος αναλυτής του OANDA, Τζέφρι Χάλεϊ. 

«Ο πληθωρισμός του Μαρτίου ανέβηκε στο 8,5%, σε υψηλό 40 ετών,», δήλωσε ο Μικαέλ Λάνγκφορντ, διευθυντής στην εταιρική συμβουλευτική AirGuide.

Η τιμή σποτ στο ασήμι κινείται στο +0,31% στα 25,81 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα σημειώνει άνοδο 0,69% στα 979,70 δολάρια και το παλλάδιο κερδίζει 0,14% στα 2.357 δολάρια.