Μικρές διακυμάνσεις στις ευρωαγορές, με το βλέμμα σε Fed και G20

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, 20:02
-A +A

Με μεικτά πρόσημα αλλά και μικρές διακυμάνσεις ολοκλήρωσαν τις σημερινές διαπραγματεύσεις οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί στις κινήσεις τους αναμένοντας την τοποθέτηση του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ αλλά και τη σύνοδο της G20 στο τέλος της εβδομάδας. 

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ολοκλήρωσε αμετάβλητος στις 357 μονάδες, με τους επιμέρους κλάδους του να εμφανίζουν μεικτά πρόσημα.

Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX κατέγραψε οριακές απώλειες 0,09% στις 11.298 μονάδες, βρετανικός FTSE 100 επίσης υποχώρησε ελαφρώς στις 7.004 μονάδες με πτώση 0,18%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 παρέμεινε αμετάβλητος στις 4.983 μονάδες.

Στις αγορές της περιφέρειας ο ιταλικός FTSE MIB εμφάνισε απώλειες 0,18% και ολοκλήρωσε στις 19.115 μονάδες, ωστόσο ο IBEX 35 στην Ισπανία ενισχύθηκε κατά 0,19% στις 9.102 μονάδες. 

Σε εταιρικό επίπεδο, τις καλύτερες αποδόσεις παρουσίασε ο κλάδος της τεχνολογίας που ενισχύθηκε κατά σχεδόν 0,7% συνολικά, εν μέσω των νέων ελπίδων ότι θα υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας για το εμπόριο.

Συγκεκριμένα, μπορεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να είχε δηλώσει στις αρχές τις εβδομάδας ότι θεωρεί «απίθανο» η Ουάσινγκτον να αποφασίσει αναστολή αύξησης των δασμών στην Κίνα στο 25% από τον Ιανουάριο του 2019, ωστόσο χθες, Τρίτη, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Λάρι Κούντλου, δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει επανέλθει σε συζητήσεις με την Κίνα «σε όλα τα επίπεδα».

Παράλληλα, οι ηγέτες των δύο χωρών, Ντ. Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ αναμένεται να δειπνήσουν μαζί το σαββατοκύριακο, στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην Αργεντινή.

Oι επενδυτές αναμένουν ακόμα την τοποθέτηση του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ σήμερα, ο οποίος ενδεχομένως να δώσει το στίγμα για τις επόμενες κινήσεις σχετικά με την αύξηση των επιτοκίων.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 19/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα