Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, 17:36

-A +A

Μικρές διακυμάνσεις στη Wall Street

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, 17:36
Μικρές διακυμάνσεις στη Wall Street
-A +A

Με μικρές διακυμάνσεις και μικτά πρόσημα διαπραγματεύονται οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street και τους επενδυτές να κινούνται επιφυλακτικά με φόντο τις ανησυχίες τους για την εξάπλωση του νέου κορονοϊού στην Κίνα, που είχαν οδηγήσει στο sell-off της Δευτέρας.

Σε αυτό το κλίμα και με το βλέμμα της αγοράς να εστιάζει παράλληλα και στα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται αυτή την περίοδο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται οριακά κατά 0,05% και κινείται στις 28.742 μονάδες, δείχνοντας να χάνει το θετικό momentum που είχε στο άνοιγμα όπου βρέθηκε να ενισχύεται κατά σχεδόν 200 μονάδες.

Αντίθετα, παρά το επίσης θετικό ξεκίνημα οι άλλοι δύο δείκτες πέρασαν σε αρνητικό έδαφος, με τον S&P 500 να χάνει 0,11% και να κινείται στις 3.272 μονάδες, ενώ οριακές απώλειες καταγράφει και ο τεχνολογικός Nasdaq που υποχωρεί κατά μόλις 0,02% στις 9.270 μονάδες.

Στο μέτωπο του κορονοϊού, με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζεται η εξάπλωση του 2019-nCoV στην Κίνα, ενώ στους 132 ανέρχονται πλέον οι νεκροί στη χώρα. Παράλληλα, οι επιστήμονες κάνουν λόγο για ευρεία και γρήγορη διασπορά του ιού, ενώ αγώνα δρόμου καταβάλουν οι κυβερνήσεις δεκάδων κρατών ώστε να περιορίσουν την εξάπλωσή του αλλά και να απομακρύνουν από την Κίνα τους υπηκόους τους.

Την ίδια στιγμή ωστόσο οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τα εταιρικά αποτελέσματα, με την Apple να παρουσιάζει νέα κέρδη ρεκόρ στο τελευταίο τρίμηνο του 2019, επιτυγχάνοντας ένα από τα μεγαλύτερα τριμηνιαία κέρδη για εταιρεία. Τα οικονομικά αποτελέσματα οφείλονται στις πωλήσεις τηλεφώνων iPhone, «έξυπνων» ρολογιών (Apple Watch) και ασύρματων ακουστικών (AirPods) που αυξήθηκαν κατά 44%, με τη μετοχή του αμερικανού γίγαντα της τεχνολογίας να ενισχύεται κατά 2,1%.

Καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα παρουσίασε και η Starbucks, ωστόσο προειδοποίησε παράλληλα για την κερδοφορία της στην Κίνα με τον τίτλο της να υποχωρεί κατά 2,78%.

Αντίθετα η AMD δεν κατάφερε να πιάσει τις εκτιμήσεις και η μετοχή της πραγματοποιεί βουτιά 7,1%

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα