Μικρές απώλειες στο κλείσιμο της Wall

Μικρές απώλειες στο κλείσιμο της Wall

Καθοδικά κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να τρέφουν ελπίδες για μείωση των επιτοκίων από τη Fed στην επόμενη συνεδρίαση της, με ώθηση από τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.

H αμερικανική αγορά εργασίας έδειξε σημάδια ανάκαμψης τον Ιούνιο μετά τα απογοητευτικά στοιχεία του Μάϊου, αν και οι μισθοί σημείωσαν ήπια άνοδο.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε άλλες 224.000 θέσεις εργασίας τον Ιούνιο ενώ ο δείκτης ανεργίας ενισχύθηκε στο 3,7% εν μέρει λόγω της εισόδου περισσότερων ατόμων στην αγορά εργασίας. Παράλληλα, αύξηση ύψους 3,1% κατέγραψαν και οι μισθοί σε ετήσια βάση.

Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 224.000 νέες θέσεις εργασίας έναντι μόλις 72.000 τον Μάιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 160.000. Εν τω μεταξύ, το ποσοστό της ανεργίας κατέγραψε οριακή άνοδο, στο 3,7% από 3,6% προηγουμένως.

Ωστόσο, οι μισθοί συνέχισαν να αυξάνονται με υποτονικό ρυθμό. Συγκεκριμένα, το μέσο ωρομίσθιο ενισχύθηκε 0,2% μετά από άνοδο 0,1% τον Μάιο. Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα της προηγούμενης χρονιάς το μέσο ωρομίσθιο ενισχύθηκε κατά 3,1%.

Στο μεταξύ, νέο κάλεσμα στη Fed να μειώσει τα επιτόκια απηύθυνε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας πως μια τέτοια κίνηση θα έδινε ώθηση στην οικονομία.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,16% ή 44 μονάδες στις 26.922, ο S&P σημείωσε πτώση 0,18% στις 2.990 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,1% στις 8.161 μονάδες.