Μικρές απώλειες στις ευρωαγορές

Μικρές απώλειες στις ευρωαγορές

Απώλειες καταγράφουν οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς η αισιοδοξία για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αντισταθμίζεται εν μέρει από το κλίμα αβεβαιότητας που προκαλεί η εκ νέου παράταση στο Brexit, με τους επενδυτές να έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στις ανακοινώσεις αρκετών εταιρειών για τα αποτελέσματα τριμήνου. 

Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,38% και κινείται στις 397 μονάδες. Ειδικότερα οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, από κοινού με αυτές του κλάδου της τεχνολογίας καταγράφουν τις μεγαλύτερες μέχρι στιγμής απώλειες.

Στους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,2%, ευρισκόμενος στις 12.915 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,16% στις 5.721 μονάδες, όπως και ο βρετανικός FTSE 100, που χάνει 0,43% και κινείται στις 7.299 μονάδες. 

Παρόμοια εικόνα παρουσιάζουν και οι δείκτες της περιφέρειας, με τον ιταλικό FTSE MIB, να καταγράφει οριακές απώλειες 0,07% και κινείται στις 22.679 μονάδες και τον ισπανικό IBEX 35, να βρίσκεται στις 9.405 με πτώση 0,3%.

Στις εταιρικές αποδόσεις, νωρίτερα, η μετοχή της BP υποχωρούσε κατά 0,5%, καθώς ο ενεργειακός κολοσσός ανακοίνωσε μείωση καθαρών κερδών κατά 41% το τρίτο τρίμηνο του έτους, εξαιτίας των ασθενέστερων τιμών του πετρελαίου, αλλά και λόγω κλιματολογικών επιπτώσεων.