Μικρές απώλειες στις ευρωαγορές

Μικρές απώλειες στις ευρωαγορές

Με μικρές απώλειες έκλεισαν οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, εν μέσω αμφιβολιών για τη βιωσιμότητα της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ – Κίνας και τις πιθανότητες να βρεθεί με συμφωνία της τελευταίας στιγμής για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε κατά 0,50% στις 389,69 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με πτώση 0,46% στις 7.213,45 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημείωσε μικρές απώλειες 0,20% και βρίσκεται στις 12.486,56 μονάδες, ενώ απώλειες 0,40% κατέγραψε και ο γαλλικός CAC 40 που βρίσκεται 5.643,08 μονάδες.

Πτώση 0,30% κατέγραψε ο δείκτης FTSE MIB στην Ιταλία αλλά και ο ισπανικός δείκτης IBEX 35.

Αναφορικά με την προκαταρκτική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας για τερματισμό του μεταξύ τους εμπορικού πολέμου, η πλειονότητα των οικονομικών αναλυτών ανέφερε πως αυτή δεν καλύπτει επαρκώς τα πλέον ακανθώδη ζητήματα που ταλανίζουν τις εμπορικές σχέσεις των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη, προειδοποιώντας παράλληλα, πως οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να καταρρεύσουν προτού καν καθαρογραφεί η πρώτη φάση της συμφωνίας.

Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας σοβεί εδώ και περίπου ενάμιση έτος, αλλά μετά τον 13ο κύκλο συνομιλιών της προηγούμενης εβδομάδας, ο Πρόεδρος Τραμπ την Παρασκευή ανακοίνωσε πως οι δύο πλευρές κατέληξαν στην πρώτη φάση μιας συμφωνίας, η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες.