Μικρές απώλειες στις ευρωαγορές

Μικρές απώλειες στις ευρωαγορές

Με μικρές απώλειες συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί ως προς την τελική κατάληξη των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας για τη διευθέτηση των εμπορικών τους διαφορών.

Αφορμή για αυτή την ανησυχία στάθηκε η χθεσινή ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη κατά την οποία ενώ υποστήριξε ότι ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται κοντά σε συμφωνία δεν έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις. Αντ΄αυτού επιτέθηκε στην Κίνα χαρακτηρίζοντάς την κλέφτη.

Παράλληλα, επενδυτές και αναλυτές αξιολογούν τα στοιχεία της ΕΚΤ για τις ιταλικές τράπεζες με το πρακτορείο Reuters να αναφέρει σε άρθρο του ότι πολλές περιφερειακές τράπεζες αξιοποιούν το επιτόκιο της κεντρικής τράπεζας εις βάρος τραπεζών σε Γερμανία και Ολλανδία.

Στο μεταξύ οι ευρωαγορές συναλλάσσονται στον απόηχο μιας ταραχώδους συνεδρίασης στο Χόνγκ Κονγκ με την ένταση ακόμα μια φορά να κλιμακώνεται εξαιτίας των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων και τον δείκτη Hang Seng να χάνει 1,82%.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 0,3% στις 404.47 με τον τραπεζικό κλάδο να χάνει 1,3%.

Στη Γερμανία ο DAX υποχωρεί κατά 0,82% στις 13.174 μονάδες και ο γαλλικός CAC χάνει 0,43% στις 5.894 μονάδες. Ο FTSE στη Μεγάλη Βρετανία υποχωρεί κατά 0,48% στις 7.330 μονάδες.