Μικρές απώλειες στις ευρωαγορές μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ

Μικρές απώλειες στις ευρωαγορές μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ

Πτωτικά κινούνται την Δευτέρα οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που παρατηρείται στις ΗΠΑ δημιουργεί φόβους και ανησυχίες για μία νέα έξαρση της νόσου και ενδεχομένως μία νέα σειρά περιοριστικών μέτρων.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 καταγράφει απώλειες 0,53% και βρίσκεται στις 363,53 μονάδες, με τον ταξιδιωτικό κλάδο να σημειώνει απώλειες 2,4%, ενώ όλοι επιμέρους τομείς διαπραγματεύονται σε αρνητικό έδαφος.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,6% και διαπραγματεύεται στις 12.256 μονάδες, ενώ στην Γαλλία ο δείκτης CAC 40 βρίσκεται στις 4.945 μονάδες με πτώση 0,68%.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 βρίσκεται στις 6.269 μονάδες σημειώνοντας πτώση της τάξης του 0,36%, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB χάνει 0,68% και βρίσκεται στις 19.485 μονάδες.

Τέλος, στην Ισπανία ο δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 7.329 μονάδες, με απώλειες 1,14%.

Το κλίμα στην αγορά δυσχεραίνει η νέα αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις ΗΠΑ, με πολλές Πολιτείες να βρίσκονται αντιμέτωπες με καθημερινή άνοδο των καθημερινών λοιμώξεων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις αύξηση παρατηρείται και στον αριθμό των ασθενών που εισάγονται για νοσηλεία στα νοσοκομεία.

Αξίζει να σημειωθεί, πως την Κυριακή καταγράφηκαν περισσότερες από 30.000 νέες λοιμώξεις, αριθμός που αποτελεί τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό από την 1η Μαΐου, ενώ επτά πολιτείες σημείωσαν νέα αρνητικά ρεκόρ στις ημερήσιες καταγραφές τους.

Παράλληλα, στην Γηραιά Ήπειρο, και η Γερμανία βρίσκεται αντιμέτωπη με τοπικές εξάρσεις του κορονοϊού, γεγονός που οδήγησε στην αύξηση του δείκτη αναπαραγωγής του κορονοϊού σε επίπεδα συναγερμού (2,88).

Νωρίτερα, στις αγορές της Ασίας, οι δείκτες έκλεισαν τις πρώτες συνεδριάσεις της εβδομάδας με μικρές απώλειες, ακολουθώντας το κλίμα που υπάρχει στις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε στις 22.437 μονάδες, με πτώση 0,18%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης HSI διαμορφώθηκε στις 24.436 μονάδες, με απώλειες 0,73. Τέλος, ο δείκτης Shanghai στην ηπειρωτική Κίνα διαμορφώθηκε στις 2.965 μονάδες, με οριακές απώλειες 0,08%.