Η Γερμανία «ταρακούνησε» τις ευρωαγορές

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019, 11:16
-A +A
Η Γερμανία «ταρακούνησε» τις ευρωαγορές

Με σημαντικές απώλειες συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές καθώς τα μακροοικονομικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα και αφορούν στην κατάσταση την γερμανική οικονομία θορύβησαν τους επενδυτές.

Μάλιστα όπως αναφέρουν οι αναλυτές, η συρρίκνωση της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης για το β τρίμηνο, επισκίασε την αλλαγή κλίματος στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας που έφερε η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να μεταθέσει ένα μεγάλο μέρος των δασμών στα κινεζικά προϊόντα τον Δεκέμβριο. 

Πιο συγκεκριμένα, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Γερμανίας συρρικνώθηκε κατά 0,1% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο, καθώς το εξωτερικό εμπόριο επιβράδυνε την ανάπτυξη παρά την ισχυρή εγχώρια κατανάλωση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis.  Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ ενισχύθηκε 0,4%. 

Σε αυτό το κλίμα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 0,6% στις 371 μονάδες με τον κλάδο να δοκιμάζεται περισσότερο και να καταγράφει απώλειες που φτάνουν το 2%.

Ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 2,03% στις 11.504 μονάδες  με την γερμανική Deutsche Bank να καταγράφει σημαντικές απώλειες της τάξεως του 3,98%.

Ο γαλλικός CAC χάνει 1,49% στις 5.283 μονάδες και στη Βρετανία ο FTSE κινείται καθοδικά με απώλειες 1,28% στις 7.157 μονάδες.

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 04/12/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα