Μικρές απώλειες στις ευρωαγορές με τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο

Μικρές απώλειες στις ευρωαγορές με τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο

Με μικρές απώλειες συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να αξιολογούν μια σειρά από εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου που συνεχίζουν να ανακοινώνονται αυτή την περίοδο και όπως λένε οι αναλυτές είναι ικανά να επηρεάσουν την πορεία των μετοχών στα ταμπλό.

Την ίδια ώρα, η χθεσινή αναμενόμενη απόφαση της Fed να διατηρήσει τα βασικά της επιτόκια σταθερά βρέθηκε στα ραντάρ των επενδυτών, αλλά κυρίως η τοποθέτηση του επικεφαλής της Τζερόμ Πάουελ ότι οι πληθωριστικές πιέσεις αναμένεται να είναι «παροδικές».

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης χάνει 0,3% στις 389,70 μονάδες, με τους περισσότερους δείκτες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να κινούνται σε αρνητικό ΄έδαφος.

Στους επιμέρους δείκτες ο γερμανικός DAX χάνει 0,04% στις 12.338 μονάδες και ο γαλλικός CAC υποχωρεί κατά 0,52% στις 5.557 μονάδες.

Στη Βρετανία, ο FTSE χάνει 0,25% εν αναμονή των αποφάσεων της τράπεζας της Αγγλίας για τ νομισματική της πολιτικής.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της VolksWagen κερδίζει 2,5% με την εταιρεία να ανακοινώνει κέρδη που αντιστοιχούσαν στις προβλέψεις των αναλυτών.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της BNP Paribas κερδίζει 1% με την τράπεζα να καταγράφει καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου ύψπυς 1,92 δισ. δολάρια σημειώνοντας αύξηση κατά 22% σε σύγκριση με πέρισυ.

Στον αντίποδα η μετοχή της ING χάνει 1,5% με την ασφαλιστική εταιρεία να ανακοινώνει κέρδη που υπολείπονταν των εκτιμήσεων των αναλυτών που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση.