Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019, 10:48
Τελευταία ενημέρωση: 10:50

-A +A

Μικρές απώλειες στις ευρωαγορές λόγω Brexit

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019, 10:48
Τελευταία ενημέρωση: 10:50
Μικρές απώλειες στις ευρωαγορές λόγω Brexit
-A +A

Με μικρές απώλειες διαπραγματεύονται οι κύριες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, στον απόηχο των εξελίξεων στη Μεγάλη Βρετανία αναφορικά με την έγκριση της συμφωνίας για το Brexit από το Κοινοβούλιο, με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να επιμένει πως η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα λάβει χώρα κανονικά στις 31 Οκτωβρίου.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας πραρουσίασε στη Βουλή το πλήρες κείμενο του νομοσχεδίου για την Συμφωνία Αποχώρησης, ανακοινώνοντας προηγουμένως ότι σκοπεύει να ολοκληρώσει και τα τρία στάδια της συζήτησης και ψήφισής του, μέχρι την Πέμπτη, προκειμένου στη συνέχεια να περάσει προς έγκριση από τη Βουλή των Λόρδων.

Το νομοσχέδιο, στις 110 σελίδες του, προβλέπει με ποιον τρόπο η κυβέρνηση σκοπεύει να εφαρμόσει την συμφωνία για το Brexit.

Σε αυτό το κλίμα κλίμα, στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,2%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει μικρή πτώση, στο Παρίσι ο CAC κινείται καθοδικά κατά 0,23%. Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κερδίζει 0,1% όπως και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ. O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει οριακή πτώση κατά 0,22%.

Στα εταιρικά νέα, και όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη της UBS το γ΄τρίμηνο, με πλήγμα από την επίδοση της επενδυτικής της τράπεζας, ενώ προειδοποίησε ότι οι εμπορικές διαμάχες και οι γεωπολιτικές εντάσεις συνεχίζουν να επιβαρύνουν την επενδυτική εμπιστοσύνη.

Η ελβετική τράπεζα ενημέρωσε ότι τα καθαρά κέρδη ήταν 1,05 δισ. δολάρια, από 1,25 δισ. πριν από έναν χρόνο.

Κατά 8% αυξήθηκαν τα έσοδα της Novartis το τρίτο τρίμηνο, καθώς ωφελήθηκε από τις αυξημένες πωλήσεις στο σύνολο του χαρτοφυλακίου των φαρμάκων. Τα έσοδα ήταν 2,04 δισ. δολάρια, από 1,88 δισ. το ίδιο περσινό διάστημα, ενώ οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 10%, στα 12,17 δισ. Οι αναλυτές προέλβεπαν ότι τα έσοδα θα φτάσουν τα 2,47 δισ. και οι πωλήσεις τα 11,71 δισ..

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα