Μικρές απώλειες στην Wall Street

Μικρές απώλειες στην Wall Street

Με ελεγχόμενες απώλειες κινούνται οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς που σε κάθε περίπτωση συνεχίζουν να διατηρούν την επαφή με τα ιστορικά υψηλά τους, ενώ η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη στις λιανικές πωλήσεις με μια σειρά από αποτελέσματα που ανακοίνωσαν σήμερα βαρόμετρα του κλάδου, έπειτα από το άλμα που έδειξαν τα μακροοικονομικά στοιχεία χτες.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones βρίσκεται στις 36.006 μονάδες με πτώση 0,35%, ο διευρυμένος S&P 500 υποχωρεί κατά 0,2% και κινείται στις 4.691 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq που διαπραγματεύεται στις 15.965 με -0,17%.

Όπως προαναφέρθηκε, μετά το άλμα 1,7% που ανακοινώθηκε χτες για τις λιανικές πωλήσεις στη χώρα τον Οκτώβριο και τα ισχυρά αποτελέσματα των κολοσσών HomeDepot και Walmart, σήμερα ακολούθησαν με παρουσίαση των μεγεθών τους οι σημαντικοί εκπρόσωποι του κλάδου Target, Lowe’s και TJX.

Συγκεκριμένα, η Target ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της αγοράς, ωστόσο οι επενδυτές δεν υποδέχτηκαν θετικά της δηλώσεις του CEO της για το ενδεχόμενο πλήγμα λόγω αυξανόμενου κόστους και την πρόθεσή του να μην περάσει την επιβάρυνση στους καταναλωτές, με τον τίτλο της να σημειώνει σημαντικές απώλειες 4%.

Αντίθετα, η Lowe’s ενισχύεται κατά 2,7% αφότου ο γίγαντας των ειδών οικιακών βελτιώσεων όχι μόνο ξεπέρασε τις εκτιμήσεις αλλά αναθεώρησε ανοδικά και το outlook για το σύνολο του έτους του.

Τέλος, ράλι σχεδόν 10% πραγματοποιεί ο πωλητής οικιακών αγαθών TJX με φόντο την έκρηξη 14% που σημείωσαν οι συγκρίσιμες πωλήσεις του στο τρίμηνο.

Κατά τα άλλα, η Boeing κινείται με άνοδο 1% έπειτα από νέα παραγγελία αεροσκαφών της που ανακοίνωσε, ενώ η Tesla βρίσκετια στο +3% και δείχνει να ανακάμπτει από το sell off της τάξεως του 15% που είδε στο σύνολο της περασμένης εβδομάδας.

Βαρίδι στη συνεδρίαση πάντως αποτελεί η μετοχή της Visa που πραγματοποιεί βουτιά άνω του 5% αφότου η Amazon ενημέρωσε ότι θα σταματήσει να δέχεται τις κάρτες της ως μέσο πληρωμών στο Ηνωμένο Βασίλειο.