Μικρές απώλειες στην Wall Street παρά τα θετικά στοιχεία για την αγορά εργασίας

Μικρές απώλειες στην Wall Street παρά τα θετικά στοιχεία για την αγορά εργασίας

Πτωτικά κινήθηκαν την Παρασκευή οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, παρά τις θετικές εξελίξεις στο μέτωπο της ανάκαμψης της αγοράς εργασίας στην μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, καθώς το αδιέξοδο στις συνομιλίες του Κογκρέσου για το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας των ΗΠΑ προκαλεί ανησυχία και επιφυλακτικότητα στους επενδυτές.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε απώλειες 80 μονάδων ή 0,29% και διαμορφώθηκε στις 17.896 μονάδες, ενώ πτώση 0,2% σημείωσε και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500, που έκλεισε την συνεδρίαση στις 3.373 μονάδες, υποχωρώντας μακρύτερα από τα ιστορικά υψηλά του Φεβρουαρίου.

Τέλος, μικρά κέρδη της τάξης του 0,27% σηεμίωσε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq< ο οποίος διαμορφώθηκε στις 11.042 μονάδες.

Νωρίτερα, αισιοδοξία προκάλεσαν οι ανακοινώσεις του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ σχετικά με τις νέες αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας, οι οποίες υποχώρησαν σε εβδομαδιαία κλίμακα κάτω από το 1 εκατομμύριο, για πρώτη φορά μετά από 20 συνεχόμενες εβδομάδες και τα μέσα Μαρτίου.

Αναλυτικότερα, οι νέες αιτήσεις ανήλθαν στις 963.000, την στιγμή που οι εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street έκαναν λόγο για αύξηση άνω του 1,1 εκατ.

Σημειώνεται, παράλληλα, πως σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ, οι συνεχιζόμενες αιτήσεις διαμορφώθηκαν στις 15,5 εκατομμύρια, καταγράφοντας μείωση κατά 604.000 σε σχέση με την εβδομάδα που τελείωσε την 1 Αυγούστου.

Ωστόσο, σε τέλμα συνεχίζουν να βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο των ΗΠΑ σχετικά με το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας της χώρας από τις επιπτώσεις της πανδημίας, γεγονός που ώθησε τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να υπογράψει σειρά εκτελεστικών διαταγμάτων ώστε να επεκταθούν ορισμένα μέτρα τόνωσης της αγοράς, των οποίων η χρονική περίοδος έληξε πρόσφατα, γεγονός που προκάλεσε σωρεία επικριτικών σχολίων από την πλευρά των Δημοκρατικών.