Μικρές απώλειες στην Wall Street εν αναμονή για το πακέτο στήριξης

Μικρές απώλειες στην Wall Street εν αναμονή για το πακέτο στήριξης

Με περιορισμένες απώλειες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις εξελίξεις στις διακομματικές συνομιλίες Ρεπουμπλικάνων - Δημοκρατικών για το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε τη συνεδρίαση με μικρές απώλειες 97 μονάδων ή 0,35% στις 28.210 μονάδες, ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 0,22% ολοκληρώνοντας στις 3.435 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq που κατέγραψε μικρή πτώση 0,28% και έκλεισε στις 11.484 μονάδες.

Βασικό αντικείμενο του ενδιαφέροντος των επενδυτών είναι η επίτευξη συμφωνίας προκειμένου να ανακοινωθεί το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας απέναντι στην πανδημία, με τις συνομιλίες να συνεχίζονται για ακόμα μία ημέρα ανάμεσα στην πρόεδρο της Βουλής, Νάνσι Πελόζι, των Δημοκρατικών και τον ΥΠΟΙΚ Στίβεν Μνούτσιν.

Οι δύο πλευρές δεν έχουν ξεκαθαρίσει πάντως αν θα μπορέσουν να εγκρίνουν το πακέτο τόνωσης πριν τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, κάτι που ακόμα και αν συμβεί θα πρέπει ξεπεραστούν και οι αντιρρήσεις των Ρεπουμπλικάνων της Γερουσίας οι οποίοι έχουν καταψηφίσει δύο διαφορετικές προτάσεις των Δημοκρατικών.

Ωστόσο, μετά τη συνάντηση χθες Πελόζι - Μνούτσιν, ο επιτελάρχης του Λευκού Οίκου Μαρκ Μέντοουζ, δήλωσε ότι υπήρξε «σημαντική πρόοδος», εκφράζοντας την ελπίδα του για «κάποιου είδους συμφωνία» έως το σαββατοκύριακο.

Στα υπόλοιπα νέα της ημέρας, η πλατφόρμα Netflix κατέγραψε τα μικρότερα κέρδη της από νέους συνδρομητές σε διάστημα τετραετίας, καθώς ο ανταγωνισμός για την προσφορά υπηρεσιών streaming αυξήθηκε, οι περιορισμοί κατά της εξάπλωσης της COVID-19 χαλάρωσαν και οι ζωντανές μεταδόσεις αθλητικών διοργανώσεων επέστρεψαν στην τηλεόραση.

Η εταιρία πρόσθεσε 2,2 εκατομμύρια νέους συνδρομητές σε παγκόσμιο επίπεδο στη διάρκεια του τριμήνου που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, χωρίς να καλύψει το στόχο της Wall Street, καθώς οι αναλυτές ανέμεναν 3,4 εκατ. νέους συνδρομητές, ενώ δεν πέτυχε και τη δική της πρόβλεψη. Σε αυτό το κλίμα ο τίτλος της κατέγραψε βουτιά σήμερα 6,9%.