Μικρές απώλειες στην Ευρώπη παρά την «εμπορική» αισιοδοξία

Μικρές απώλειες στην Ευρώπη παρά την «εμπορική» αισιοδοξία

Με μικρές απώλειες διαπραγματεύονται οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, παρά την αισιοδοξία που κυριαρχεί στους κύκλους των επενδυτών ως προς τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ο Liu He, ο οποίος είναι ο βασικός διαπραγματευτής της Κίνας, συνομίλησε με τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ Ρόμπερτ Λάιτθαϊζερ και τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούσιν, σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας.

«Και οι δύο πλευρές συζήτησαν για την επίλυση βασικών ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος, κατέληξαν σε συναίνεση ως προς τον τρόπο επίλυσης των σχετικών προβλημάτων (και) συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή για τα εναπομείναντα θέματα για μια συμφωνία πρώτης φάσης», ανέφερε δήλωση από την κινεζική πλευρά.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,1%, ενώ οι μετοχές των εταιρειών ταξιδιού και ψυχαγωγίας υποχωρούν 2,5% καθώς οι περισσότεροι τομείς και μεγάλα χρηματιστήρια κινούνται σε αρνητικό έδαφος.

Στην Γερμανία, ο δείκτης DAX καταγράφει απώλειες 0,25% στις 13.213 μονάδες, ενώ απώλειες 0,16% σημειώνει και ο γαλλικός δείκτης CAC 40 στις 5.915 μονάδες.

Στην Μεγάλη Βρετανία ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί οριακά στις 7.393 μονάδες, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB υποχωρεί επίσης οριακά και βρίσκεται στις 23.447 μονάδες.

Αντίστοιχη εικόνα και για τον ισπανικό IBEX 35, o οποίος σημειώνει απώλειες 0,17% στις 9.301 μονάδες.

Νωρίτερα οι ασιατικές αγορές ενισχύθηκαν από το τηλεφώνημα ΗΠΑ - Κίνας, ενώ παράλληλα οι επενδυτές παρακολούθησαν το ντεμπούτο της Alibaba στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. 

Οι μετοχές της Alibaba στο Χονγκ Κονγκ έκλεισαν την πρώτη συνεδρίασή τους ανοδικά κατά 6,6% από την τιμή έκδοσης.

Η εισαγωγή στο χρηματιστήριο, η οποία άγγιξε τα 1,78 δισ. δολάρια, είναι η τρίτη μεγαλύτερη στο Χονγκ Κονγκ.