Μικρές απώλειες στη Wall Street

Μικρές απώλειες στη Wall Street

Με μικρές απώλειες ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς επανήλθε στις τάξεις των επενδυτών η ανησυχία για τις εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ αλλά και τις γεωπολιτικές εξελίξεις σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

Παράλληλα, στο επίπεδο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν μια σειρά από εταιρικά νέα που επηρέασαν την πορεία των μετοχών στα ταμπλό.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 178,88 μονάδες ή 0,72% και έκλεισε στις 24.834 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 15,58 μονάδες ή 0,21% και στις 7.378 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 8,57 μονάδες ή 0,31% και έκλεισε στις 2.724 μονάδες.

Στην αγορά πετρελαίου, σε νέο υψηλό 3,5 ετών έχουν σκαρφαλώσει οι τιμές του πετρελαίου σήμερα, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τη μελλοντική παραγωγή από το Ιράν και τη Βενεζουέλα στην προοπτική νέων κυρώσεων από τις ΗΠΑ στις χώρες αυτές.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Sony υποχώρησε κατά 1,97% μετά την είδηση πως η εταιρεία εξετάζει να καταβάλει το ποσό των 2,3 δισ. δολαρίων για να αποκτήσει τον έλεγχο της EMI, σε μια συμφωνία που θα την καταστήσει παγκόσμιο κυρίαρχο στη μουσική βιομηχανία, έναν τομέα που αναζωογονήθηκε τα τελευταία χρόνια χάρη στις υπηρεσίες streaming.

Στο μεταξύ η μετοχή της Paypa έχασε 0,78% καθώς συμφώνησε στην εξαγορά της σουηδική startup ηλεκτρονικού εμπορίου iZettle έναντι 2,2 δισ. δολαρίων στην μεγαλύτερη συμφωνία που έχει γίνει ποτέ στον τομέα ηλεκτρονικών πληρωμών στις ΗΠΑ.

Στον αντίποδα, βουτιά 6% έκανε η μετοχή της J.C Penney μετά την παραίτηση του CEO της εταιρείας Marvin Ellison για να αναλάβει επικεφαλής της Lowe Co.

Νωρίτερα, με κέρδη ολοκλήρωσαν τις διαπραγματεύσεις τους οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες σχετικά με τις εξελίξεις για τη νέα κυβέρνηση στην Ιταλία, ενώ παράλληλα οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνα δείχνουν ότι ακολουθούν πορεία εξομάλυνσης.