7ος χρόνος, ημέρα 2188η
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021

Μικρές απώλειες στη Wall Street μετά τη Fed

Μικρές απώλειες στη Wall Street μετά τη Fed

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς η Federal Reserve διατηρεί σταθερή τη νομισματική της πολιτική.

Στο ταμπλό, ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0.08% στις 4,183.18 μονάδες, παρότι άγγιξε επίπεδα ρεκόρ κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 164 μονάδες ή 0,45% κλείνοντας στις 33,820.38, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έχασε 0.3% στις 14,051.03 μονάδες.

«Βαρίδι» στον βιομηχανικό δείκτη η μετοχή της Amgen, μετά τα κατώτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα που ανακοίνωσε. Με άνοδο 3% έκλεισε η μετοχή της Αlphabet, ενώ πτώση 2,8% κατέγραψε η Microsoft παρά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

«Εν μέσω προόδου στο μέτωπο των εμβολιασμών και της ισχυρής πολιτικής στήριξης, οι δείκτες της οικονομικής δραστηριότητας και της απασχόλησης έχουν βελτιωθεί» ανέφερε η Fed καθησυχάζοντας τις ανησυχίες για ενδεχόμενη στροφή πολιτικής. Ακόμη και οι τομείς που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού εμφανίζουν βελτίωση, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Η Fed επανέλαβε ότι θα συνεχίσει να αγοράζει ομόλογα με τον ίδιο ρυθμό μέχρι να υπάρξει «ουσιαστική περαιτέρω πρόοδος» στους στόχους για την απασχόληση και τον πληθωρισμό.