Μικρές απώλειες στη Wall με το βλέμμα σε Πάουελ, Μνούτσιν

Μικρές απώλειες στη Wall με το βλέμμα σε Πάουελ, Μνούτσιν

Με μικρές μεταβολές και μεικτά πρόσημα συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street μια ημέρα μετά την καλύτερη ημερήσια επίδοση των Dow Jones και S&P 500 από τις αρχές Απριλίου. 

Επενδυτές και αναλυτές αξιολογούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την κατάθεση του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ και του ΥΠΟΙΚ Στήβεν Μνούτσιν στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του Κογκρέσου δίνοντας έτσι το στίγμα για την πορεία της αμερικάνικης Οικονομίας. 

Συγκεκριμένα, την πρόθεση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην οικονομία εξέφρασε ο πρόεδρος της Τζερόμ Πάουελ κατά την διάρκεια της κατάθεσης του στη Γερουσία των ΗΠΑ.

"Αποστολή της Fed είναι να τονώσει την απασχόληση και να ομαλοποιήσει τις τιμές. Δεσμευόμαστε να χρησιμοποιήσουμε όλο το φάσμα των εργαλείων που διαθέτουμε για να στηρίξουμε την οικονομία σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία", είπε ο Πάουελ.

Από την πλευρά του ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι το κλείσιμο της αμερικανικής οικονομίας λόγω της πανδημίας ενέχει έναν «κίνδυνο μόνιμης ζημιάς» προσθέτοντας ότι και η επανεκκίνησή της ωστόσο, θα πρέπει να γίνει  με «ισορροπημένο και ασφαλή τρόπο». 

Την ίδια ώρα, τα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου συνεχίζονται να ανακοινώνονται και όπως αναφέρουν σχετικά τα ξένα πρακτορεία είναι ικανά να επηρεάσουν την πορεία των δεικτών στα ταμπλό.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 90 μονάδων ή 0,37% και διαμορφώνεται στις 24.507 μονάδες, ενώ απώλειες 0,08% καταγράφει και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500, που κινείται στις 2.951 μονάδες. Τέλος, ανοδικά 0,6% κινείται ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, που βρίσκεται στις 9.289 μονάδες.

Σημειώνεται ότι με τις χθεσινές επιδόσεις ο S&P 500 κάλυψε το 32% από τα χαμηλά της 23ης Μαρτίου και βρίσκεται 13% χαμηλότερα από τα υψηλά του Φλεβάρη.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Moderna χάνει 1,46% μετά το χθεσινό ράλι καυθώς η εταιρεία εμφανίστηκε αισιόδοξη για την ανακάλυψη εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Νωρίτερα, με θετικά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον ιαπωνικό Nikkei να κερδίζει 1,49%.