Μικρές απώλειες στη Wall λόγω της βουτιάς του πετρελαίου

Μικρές απώλειες στη Wall λόγω της βουτιάς του πετρελαίου

Με απώλειες έκλεισε για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας με το πετρέλαιο να έχει για μια ακόμη φορά το ρόλο ρυθμιστή. Οι τιμές του πετρελαίου δέχτηκαν σήμερα πίεση καθώς μια ενδεχόμενη συμφωνία μεταξύ των κυριότερων παραγωγών πετρελαίου μοιάζει να απομακρύνεται.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 55 μονάδες (0,31%) ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 17.737 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq που σημείωσε απώλειες 22 μονάδων (0,46%) έκλεισε στις 4.891 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 6 μονάδες (0,32%) και έκλεισε στις 2.066 μονάδες.

Παράλληλα, η τοποθέτηση του προέδρου της Fed της Βοστώνης πως η Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων νωρίτερα από ότι περιμένουν οι αγορές, βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναλυτών και επενδυτών.

Η δήλωση του κ. Rosengren που έρχεται μια εβδομάδα μετά από αυτή της επικεφαλής της Fed που είχε υποστηρίξει ότι η Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να είναι πιο επιφυλακτική στις επόμενες κινήσεις της, έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς θεωρείται ένας από τους πλέον μετριοπαθείς αξιωματούχους ως προς την αύξηση των επιτοκίων.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Virgin America Inc. έκανε άλμα 41,67% μετά την ανακοίνωση της Alaska Air Group ότι προτίθεται να την εξαγοράσει έναντι 4 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, η μετοχή της Tesla Motors Inc. κέρδισε 3,96% μετά την ανακοίνωση του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας ότι οι παραγγελίες του ηλεκτρικού αμαξιού Model 3  έχουν φτάσει τις 276.000.

Νωρίτερα, σε θετικό έδαφος ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση, για την πλειοψηφία των ευρωπαϊκών δεικτών έπειτα από τα θετικά νέα για την ανεργία στην ευρωζώνη.