Μικρές απώλειες στη Wall- Ανησυχία στους επενδυτές για τον «εμπορικό πόλεμο»

Μικρές απώλειες στη Wall- Ανησυχία στους επενδυτές για τον «εμπορικό πόλεμο»

Με μικρές απώλειες ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί στις κινήσεις τους εν μέσω της έντασης των εμπορικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κίνας.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 136,01 μονάδες ή 0,56% και κινείται στις 24.134 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 39,89 μονάδες ή 0,53% και βρίσκεται στις 7.470 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 12,36 μονάδες ή 0,48% και κινείται στις 2.704 μονάδες.

Οι προηγούμενες συνεδριάσεις κατέγραψαν μεικτές τάσεις, γεγονός που προκάλεσε αβεβαιότητα στις τάξεις των επενδυτών ως προς την ικανότητα της διοίκησης Τραμπ στην εμπορική πολιτική.

Όπως εξηγούν οι αναλυτές, οι επενδυτές αναζητούν διευκρινήσεις σχετικά με την προστατευτική πολιτική που θα εφαρμόσουν οι ΗΠΑ και αν η εφαρμογή της προκαλέσει αντίποινα από τους άλλους εμπορικούς εταίρους.

Στο μεταξύ, χθες οι Financial Times ανέφεραν σε δημοσίευμά τους ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση απείλησε με 300 δισ. δολάρια νέων δασμών στα αμερικάνικα προϊόντα αν ο Τραμπ προχωρήσει στις δικές του απειλές.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της General Motors υποχωρεί κατά 1,22% με την εταιρεία να εξετάζει τις κινήσεις της για να αποφύγει τις συνέπειες του εμπορικού πολέμου που προκλήθηκε από την επιθετική πολιτική δασμών του Ντόναλντ Τραμπ.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Nestle κερδίζει 0,26% με την εταιρεία θα καταβάλει 2 δισ. δολαρίων για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της καναδικής Champion Petfoods.

Νωρίτερα, με μικρές απώλειες ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι ασιατικές αγορές μετά τα απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν για την Κίνα.