Η αγορά ομολόγων «τρομάζει» τη Wall - Άνω των 650 μονάδων οι απώλειες του Dow

Τρίτη 04 Δεκεμβρίου 2018, 17:00
-A +A

Με σημαντικές απώλειες συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street παρά το χθεσινό ράλι.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών βρίσκεται η αγορά ομολόγων καθώς οι αποδόσεις στο κυβερνητικό χρέος συνεχίζουν να υποχωρούν. Το 10ετές βρέθηκε σήμερα σε χαμηλό τριών μηνών στο επίπεδο του 2,92%. Το γεγονός αυτό για πολλούς αναλυτές ενδεχομένως να σημαίνει πως υπάρχει επιβράδυνση στην οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ.

Παράλληλα οι επενδυτές μετά τον αρχικό ενθουσιασμό για την καταρχήν συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας για αναστολή της επιβολής νέων επιπρόσθετων δασμών εμφανίζονται επιφυλακτικοί για το εάν θα επέλθει τελική συμφωνία μετά από τρεις μήνες.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 676,78 μονάδες ή 2,64% στις 25.279 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 225,61 μονάδες ή 3,03% και κινείται στις 7.219 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 72,23 μονάδες ή 2,61% και κινείται στις 2.717 μονάδες.

Στο ραντάρ των επενδυτών θα βρίσκονται για τις επόμενες 90 ημέρες οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας για τις εμπορικές σχέσεις τους.

Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Κίνας συμφώνησαν να αναστείλουν την επιβολή νέων επιπρόσθετων δασμών ενόσω θα διεξάγουν διαπραγματεύσεις για τις εμπορικές τους σχέσεις, με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας μέσα σε 3 μήνες

Ο Τραμπ δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνησή του δεν θα αυξήσει τον συντελεστή των δασμών σε εισαγόμενα κινεζικά αγαθά αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο 25% από 1ης Ιανουαρίου 2019, όπως είχε αναγγείλει, ενώ ο Σι Τζινπίνγκ δεσμεύθηκε ότι η Κίνα θα αγοράσει μια «πολύ σημαντική» ποσότητα αμερικανικών προϊόντων και υπηρεσιών των τομέων της γεωργικής παραγωγής, της ενέργειας, της βιομηχανίας κ.λπ.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Apple Inc χάνει 1,96% ενώ χτες πρωταγωνίστησε στο χτεσινό ράλι καταγράφοντας κέρδη 2,5%.

Την ίδια η μετοχή της Dollar General Corp χάνει 5,69% με την εταιρεία να υποβαθμίζει το outlook των κερδών της για 2018.

Νωρίτερα, με απώλειες ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον ιαπωνικό Nikkei να χάνει 2,39%.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα