Μικρές απώλειες στη Wall με το βλέμμα στον Πάουελ

Μικρές απώλειες στη Wall με το βλέμμα στον Πάουελ

Με μικρές απώλειες συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να αξιολογούν μια σειρά από οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου των μεγάλων εταιριών που συνεχίζουν να ανακοινώνονται το τελευταίο διάστημα.

Παράλληλα, επενδυτές και αναλυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την διήμερη κατάθεση του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ στην οικονομική επιτροπή του Κογκρέσου για να αποκωδικοποιήσουν τις προθέσεις της Κεντρικής Τράπεζας ως προς τις επόμενες κινήσεις της σε επίπεδο νομισματικής πολιτικής.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 97,70 μονάδες ή 0,37% στις 25.994 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 8,45 μονάδες ή 0,13% στις 7.544 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 5,08 ή 0,19% και κινείται στις 7.543 μονάδες.

Απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα για την κατάσταση της αμερικάνικης οικονομίας αναμένεται να δώσει ο επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ στη διήμερη κατάθεσή στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του Κογκρέσο.

Τα δύο βασικά θέματα τα οποία θα απασχολήσουν κυρίως τους επενδυτές είναι η τοποθέτησή του για τη νομισματική πολιτική και τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνα, κυρίως μετά την αναστολή επιβολής των δασμών στα κινεζικά προϊόντα μετά από οδηγία του Τραμπ.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Home Depot χάνει 3,29% με την εταιρεία να ανακοινώνει κέρδη και έσοδα κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις.

Στο μεταξύ, η μετοχή της Tesla χάνει 2,2% μια σειρά κλιμακωτών αντιδράσεων και επιπτώσεων έχει δημιουργήσει ένα tweet από τον επικεφαλής της, Ελον Μασκ και η μετέπειτα παρέμβαση της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Νωρίτερα με απώλειες ολοκλήρωσε τις σημερινές συναλλαγές η πλειοψηφία των ασιατικών αγορών με τον Shanghai Composite Index να χάνει 0,67%.