Οριακές μεταβολές στη Wall με το βλέμμα στις συναντήσεις ΗΠΑ-Κίνας

Οριακές μεταβολές στη Wall με το βλέμμα στις συναντήσεις ΗΠΑ-Κίνας

Με οριακές μεταβολές συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί ενόψει του νέου γύρου διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας που θα διεξαχθούν το διήμερο 10-11 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές στα ξένα πρακτορεία, οι προσδοκίες είναι μειωμένες με την Κίνα να μην εμφανίζεται διατεθειμένη για μια ευρύτερη συμφωνία.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jοnes κερδίζει 13 μονάδες ή 0,05% και κινείται στις 26.586 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,16% στις 7.995 μονάδες.  Ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,06% και κινείται στις 2.953 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα ο Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,92% για τρίτο διαδοχικό πενθήμερο, όπως και ο S&P που έχασε 0,33%. Ο Nasdaq ωστόσο κέρδισε 0,54% δίνοντας τέλος στο αρνητικό σερί.

Απρόθυμη εμφανίζεται η Κίνα σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg για τη σύναψη μιας ευρείας συμφωνίας με τις ΗΠΑ στο νέο γύρο διαπραγματεύσεων. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα ενδεχόμενη συμφωνία δεν θα περιλαμβάνει «δεσμεύσεις για την μεταρρύθμιση της βιομηχανικής πολιτικής» ή «τις κρατικές επιδοτήσεις».

Την ίδια ώρα, τα μακροοικονομικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα και αφορούσαν στην αγορά εργασίας έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην αμερικάνικη οικονομία. Μάλιστα οι επενδυτές φαίνεται να αφήνουν πίσω τους τις ανησυχίες για ύφεση.

Σήμερα, αναμένεται η τοποθέτηση του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ σε μια εκδήλωση που θα παραστεί απόψε. Όπως είναι αναμενόμενο επενδυτές και αναλυτές αναμένουν να εκμαιεύσουν οποιαδήποτε στοιχεία για τις επόμενες κινήσεις της Κεντρικής Τράπεζας.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της General Electric χάνει 0,3% μετά την ανακοίνωση ότι ενδεχομένως να προβεί στο πάγωμα των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων 20.000 υπαλλήών της.

Νωρίτερα, με απώλειες ξεκίνησαν την εβδομάδα οι ασιατικές αγορές με τον δείκτης HSI να χάνει 1,11%.