Μικρές απώλειες στη Wall με το βλέμμα στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας

Μικρές απώλειες στη Wall με το βλέμμα στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας

Με οριακές απώλειες συνεχίζουν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις ως προς τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας αλλά και να αξιολογούν μια σειρά από οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που μέχρι στιγμής χαρακτηρίζονται ως ισχυρά και έχουν δώσει ώθηση μέχρι στιγμής στις μετοχές στα ταμπλό.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 75,28 μονάδες ή 0,30% και κινείται στις 25.386 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,91 μονάδες ή 0,03% και βρίσκεται στις 7.809 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 2,33 μονάδες ή 0,08% και κινείται στις 2.838 μονάδες.

Με επιφυλακτικότητα παρακολουθούν οι επενδυτές τις εξελίξεις σχετικά με τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και τις εκατέρωθεν απειλές για επιβολή δασμών. Ήδη οι ασιατικές αγορές σημειώνουν σημαντική πτώση ενώ δεν είναι λίγα τα δημοσιεύματα της Κίνας που αναφέρουν ότι η χώρα είναι έτοιμη για έναν «παρατεταμένο εμπορικό πόλεμο» με τις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η Κίνα δήλωσε έτοιμη να επιβάλει δασμούς ύψους 60 δισ. δολαρίων στα εισαγόμενα αμερικανικά προϊόντα σε περίπτωση που ενεργοποιηθούν οι σχεδιαζόμενοι δασμοί ύψους 200 δισ. δολαρίων που εξετάζονται από την διοίκηση Τραμπ.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της SeaWorld Entertainment Inc κάνει άλμα 17,32% με την εταιρεία να ανακοινώνει έσοδα που ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της PepsiCo Inc κερδίζει 0,96% μετά την είδηση πως αποχωρεί από τη θέση του Chief Executive η Indra Nooyi μετά από δώδεκα χρόνια.

Νωρίτερα με μικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να έχουν εστιάσει την προσοχή τους στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.