Μικρές απώλειες στη Wall με το βλέμμα στα ομόλογα

Μικρές απώλειες στη Wall με το βλέμμα στα ομόλογα

Με μικρές απώλειες συνεχίζουν τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να εξακολουθούν να είναι ανήσυχοι για τη συνεχιζόμενη αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.

Όπως εξηγούν οι αναλυτές στα ξένα πρακτορεία, η ανοδική πορεία των αποδόσεων καθιστά ακριβότερο το δανεισμό των εταιρειών με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα κόστη τους και να επηρεάζεται αρνητικά η πορεία των μετοχών στα ταμπλό.

Ωστόσο η πορεία των επιτοκίων στην αγορά ομολόγων έρχεται σε αντίθεση με τα μακροικονομικά μεγέθη που δημοσιεύονται το τελευταίο διάστημα και δείχνουν πως η αμερικάνικη οικονομία είναι ισχυρή.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 35,13 μονάδες ή 0,13% στις 26.449 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 14,13 μονάδες ή 0,19% στις 7.750 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 1,06 μονάδες και κινείται στις 2.883 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Alphabet Inc υποχωρεί κατά 0,10% μετά τα δημοσιεύματα που ήθελαν την εταιρεία να «χάνει» προσωπικά δεδομένα χιλιάδων χρηστών.

Την ίδια ώρα, η Facebook κερδίζει 1,76% με την εταιρεία να ανακοινώνει τη δημιουργία ενός πόρταλ βιντεοκλήσεων.

Νωρίτερα, με μεικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τα ιαπωνικά ταμπλό ωστόσο να κλείνουν στο κόκκινο.