Μικρές απώλειες στη Wall με το βλέμμα σε αποτελέσματα και εμπόριο

Μικρές απώλειες στη Wall με το βλέμμα σε αποτελέσματα και εμπόριο

Ελεγχόμενη υπαναχώρηση από τα ιστορικά υψηλά που είχαν βρεθεί τις τελευταίες ημέρες πραγματοποίησαν σήμερα οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι νέες δηλώσεις Τραμπ για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα αποθάρρυναν τους επενδυτές, οι οποίοι επεξεργάζονται παράλληλα τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται αυτή την περίοδο.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ολοκλήρωσε με μικρές απώλειες 0,09% στις 27.335 μονάδες, αν και αρχικά είχε κινηθεί ανοδικά καταγράφοντας νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ. Ο S&P 500 κατέγραψε επίσης πτώση 0,34% και με το καμπανάκι της λήξης βρέθηκε στις 3.004 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq που σημείωσε πτώση 0,43% και ολοκλήρωσε στις 8.222 μονάδες.

Οι επενδυτές, που γενικότερα βρίσκονται σε θετικό momentum αναμένοντας μείωση επιτοκίων της Fed στα τέλη Ιουλίου, έδειξαν να επηρεάζονται αρνητικά από την ενημέρωση του προέδρου Τραμπ για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Κίνα για τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών, ο οποίος ανέφερε ότι «έχουν πολύ δρόμο ακόμα». Μάλιστα, ο Ντ. Τραμπ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ μπορούν να επιβάλουν και νέους δασμούς ύψους 325 δισ. δολαρίων σε εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα «αν το θελήσουν».

Παράλληλα, το ενδιαφέρον των επενδυτών έχει εστιάστηκε και στα οικονομικά μεγέθη που ανακοινώνουν οι επιχειρήσεις για το δεύτερο τρίμηνο λειτουργίας τους, μεταξύ των οποίων σήμερα οι τράπεζες JPMorgan Chase, Goldman Sachs και Wells Fargo. 

Η μετοχή της Goldman Sachs ενισχύθηκε κατά 1,87% καθώς παρά τη μείωση των κερδών που παρουσίασε, η τράπεζα ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών στα περισσότερα μεγέθη της. Συγκεκριμένα, τα κέρδη ανά μετοχή της Goldman μειώθηκαν στα 5,81 δολάρια από 5,98 δολάρια το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν πολύ χαμηλότερα, στα 4,89 δολάρια ανά μετοχή.

Σε θετικό έδαφος, με κέρδη λίγο άνω του 1%, διαπραγματεύθηκε και η μετοχή της JPMorgan Chase, η οποία παρουσίασε αύξηση στα έσοδα του δευτέρου τριμήνου της κατά 768 εκατ. δολάρια. Τα έσοδά της τράπεζαν αυξήθηκαν στα 29,566 δισ. δολάρια από τα 23,388 δισ. δολάρια, ενώ οι εκτιμήσεις τα ανέμεναν στα 28,835 δισ. δολάρια.

Αντίθετα, πτώση 3% σημείωσε ο τίτλος της Wells Fargo, παρά τη σημαντική αύξηση εσόδων που παρουσίασε στο δεύτερο τρίμηνο.