Τα μάκρο «ρίχνουν» τη Wall - Στις 300 μονάδες οι απώλειες του Dow

Τα μάκρο «ρίχνουν» τη Wall - Στις 300 μονάδες οι απώλειες του Dow

Με σημαντικές απώλειες συνεχίζουν τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street στο ξεκίνημα του τελευταίου τριμήνου του έτους.

Τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα και αφορούν τον κλάδο της μεταποίησης θορύβησαν τους επενδύτες καθώς επανήλθαν οι ανησυχίες για πορεία της αμερικάνικης οικονομίας.

Συγκεκριμένα, η έρευνα του του ISM έδειξε πως ο κλάδος της μεταποίησης στις ΗΠΑ υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009. Συγκεκριμένα, ο PMI κατήλθε στις 47,8 μονάδες τον Σεπτέμβριο από τις 49,1 τον Αύγουστο.

Την ίδια ώρα όμως ο μεταποιητικός δείκτης PMI βρέθηκε σε υψηλό πέντε μηνών σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρεία Markit. Συγκεκριμένα, ο σχετικός δείκτης ανήλθε στις 51,1 μονάδες τον Σεπτέμβριο έναντι 50,3 μονάδων τον Αύγουστο.

Επενδυτές και αναλυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις τόσο στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ- Κίνας όσο και στην πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης την ώρα που τα μακροοικονομικά στοιχεία που δημοσιεύονται ανά την υφήλιο μοιάζουν απογοητευτικά.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jοnes χάνει 312 μονάδες ή 1,19% και κινείται στις 26.596 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq  υποχωρεί κατά 1,06% στις 7.913 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 1,23% και κινείται στις 2.939 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο ο Dow Jones κέρδισε 2%, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,7% ενώ ο Nasdaq έχασε 0,1%.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της McCormick & Co κάνει άλμα 4,72% με την εταιρεία να ανακοινώνει κέρδη τρίτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Bausch Health Cos. Inc κάνει βουτιά 5,1% την ώρα που η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί δικαστικά κατά ανταγωνίστριας εταιρείας για τα δικαιωματα ευρεσιτεχνίας του φαρμάκου Xifaxan.

Νωρίτερα, στις ασιατικές αγορές ο ιαπωνικος Nikkei κέρδισε 0,59% ενώ στην Κίνα οι δείκτες δεν διαπραγματεύτηκαν λόγω της 70ης επετείου της ίδρυσης της Λαϊκής Δημοκρατίας.