Μικρές απώλειες στη Wall με φόντο τον τεχνολογικό κλάδο

Μικρές απώλειες στη Wall με φόντο τον τεχνολογικό κλάδο

Με μικρές απώλειες συνεχίζουν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί σχετικά με τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Η ανησυχία αυτή αποτυπώνεται κυρίως στην αγορά ομολόγων με το δεκαετές ομόλογο να διευρύνει της αντιστροφή του έναντι του τριμηνιαίου ομολόγου.

Όπως εξηγούν οι αναλυτές, υπάρχει η λεγόμενη καμπύλη αποδόσεων που μετρά τη διαφορά μεταξύ βραχυπρόθεσμων και μεγάλης διάρκειας ομολόγων. Τώρα που η καμπύλη δεκαετούς/τριμηνιαίου διευρύνεται, είναι σημάδι ύφεσης. ''

Σε αυτό το κλίμα, καθοδικά κινείται ο βιομηχανικός Dow Jones που υποχωρεί κατά 38,16 μονάδες ή 0,16% στις 24.775 μονάδες όπως και ο S&P 500 που χάνει 7,17 μονάδες ή 0,23% στις 2.745 μονάδες. Τέλος, αρνητικά πρόσημα εμφανίζει και ο τεχνολογικός Nasdaq που σημειώνει πτώση 0,84% ή 60,79 μονάδες στις 7.390 μονάδες.

Παρά την επιφυλακτικότητα όμως των επενδυτών, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για την εξομάλυνση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη. Συγκεκριμένα ο ο υφυπουργός εμπορίου της Κίνας δήλωσε ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να υιοθετήσει μια προσέγγιση συνεργασίας για την εξεύρεσης λύσης.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Alphabet κάνει βουτιά 6,47% μετά από δημοσίευμα της WSJ ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης προετοιμάζεται να ξεκινήσει έρευνα για το εάν η εταιρεία παραβίασε τον αντιμονοπωλιακό νόμο.

Από το ίδιο δημοσίευμα έχουν επηρεαστεί και άλλες εταιρείες κολοσσοί του κλάδου όπως η Amazon και η Facebook που χάνουν 3,59% και 4,32% αντίστοιχα.

Νωρίτερα, με απώλειες ξεκίνησε την εβδομάδα η πλειοψηφία των ασιατικών αγορών με τον ιαπωνικό Nikkei να χάνει 0,92%.