Μικρές απώλειες στη Wall Street

Μικρές απώλειες στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της wall street με τους επενδυτές να προχωρούν σε αφομοίωση των κεκτημένων έπειτα από τη δυνατή αντίδραση των τελευταίων συνεδριάσεων, κατά την οποία καλύφθηκε μέρος από τις απώλειες του sell off της περασμένης εβδομάδας.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,24% και βρίσκεται στις 26.076 μονάδες, ο διευρυμένος δείκτης S&P χάνει 0,36% και κινείται στις 2.913 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που υποχωρεί στις 7.985 μονάδες με πτώση 0,22%.

Η προσοχή των επενδυτών εστιάζεται στα νέα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου, με τη Home Depot να ξεπερνά τις εκτιμήσεις τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη της, τα οποία στο β'' τρίμηνο ανήλθαν στα 3,17 δολ. ανά μετοχή. Για το σύνολο του έτους η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει αύξηση των πωλήσεών της κατά 2,3%, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για άνοδο 2,8%, με τη μετοχή της πάντως να ενισχύεται κατά 4,5%.

Πιέσεις ασκούνται ωστόσο στις τραπεζικές μετοχές, μετά τη νέα υποχώρηση του 10ετους αμερικανικού τίτλου κατά 5 μονάδες βάσης ή 0,05% στο 1,545%, με τις Citigroup, Bank of America και JP Morgan Chase να υποχωρούν όλες άνω του 1%.

Στις υπόλοιπες εξελίξεις που παρακολουθούν οι επενδυτές, στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας ο αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος ανακοίνωσε ότι παραχωρείται επιπλέον διάστημα 90 ημερών στον κινεζικό τηλεπικοινωνιακό κολοσσό Huawei, κατά το οποίο θα συνεχίσει να κάνει συναλλαγές με αμερικανικές επιχειρήσεις.

Τέλος, σημειώνεται ότι χθες ο πρόεδρος Τραμπ εξαπέλυσε ακόμα μία επίθεση στην ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ, γράφοντας στο twitter ότι πρέπει να μειώσει τα επιτόκιά της κατά τουλάχιστον 100 μονάδες βάση (δηλαδή 1%), τα οποία μετά την πρόσφατη μείωση στην οποία προέβη τον Ιούλιο κυμαίνονται στο 2-2,25%.