Μικρές απώλειες στη Wall Street

Μικρές απώλειες στη Wall Street

Με μικρές απώλειες συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να αναμένουν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής της Fed.

Παράλληλα, οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας που καθημερινά «δοκιμάζονται» χωρίς να υπάρχει κάποια ένδειξη ότι θα ομαλοποιηθούν, συνεχίζουν να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος επενδυτών και αναλυτών.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 0,27% ή 70 μονάδες ή στις 25.809 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχωρεί κατά 0,33% ή 25,80 μονάδες στις 7.760 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 8,88 μονάδες ή 0,29% στις 2.855 μονάδες.

«Τοπίο στην ομίχλη» χαρακτηρίζουν τα ξένα πρακτορεία το μέτωπο των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο ισχυρότερων οικονομικών του πλανήτη. Από τη μία ο κινέζος πρέσβης στις ΗΠΑ δήλωνε ότι το Πεκίνο είναι ανοιχτό σε επανέναρξη των συνομιλιών αλλά η άλλη πλευρά εμφανίστηκε διστακτική ενώ ο πρόεδρος της Κίνας έκανε λόγο ότι η χώρα του θα ξεκινήσει μια μακρά πορεία ώστε να αντιμετωπιστεί η εμπορική διένεξη.

Στα εταιρικά νέα η μετοχή της Avon Products Inc κάνει άμα 14% μετά από δημοσιεύματα που θέλουν την εταιρεία να εξαγοράζεται από την Natura Cosmeticos.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Lowe's Cos κάνει βουτιά 11,48% με την εταιρεία να ανακοινώνει οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που υπολείπονταν των εκτιμήσεων.

Νωρίτερα, με μεικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές με τον ιαπωνικό Nikkei να κερδίζει 0,05%.