Απώλειες για τη Wall μετά το χθεσινό ράλι

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, 17:15 - Τελευταία ενημέρωση: 17:49
-A +A

Μετά το χθεσινό ράλι κερδών της Wall, καθώς ο Dow Jones ξεπέρασε, σε μια κούρσα ανόδου, τις 600 μονάδες, οι σημερινές συναλλαγές στους τρεις βασικούς δέικτες συνεχίζουν με απώλειες.

Τα χθεσινά κέρδη του δείκτη ήρθαν μετά από το γεγονός ότι ο επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ εμφανίστηκε πιο μετριοπαθής για τις επόμενες κινήσεις της Κεντρικής Τράπεζας ως προς τα επιτόκια.

Υπενθυμίζεται πως τον Οκτώβριο ο επικεφαλής της Fed είχε δηλώσει ότι τα επιτόκια βρίσκονταν μακρυά από το ουδέτερο επίπεδο, γεγονός που είχε ασκήσει πιέσεις στη Wall και είχε οδηγήσει τους δείκτες στο κόκκινο.

Αυτά τα σχόλια συνέβαλαν σε μια διόρθωση των μετοχών, καθώς οι επενδυτές φοβόντουσαν ότι η Fed θα έσφιγγε τη νομισματική πολιτική της με ταχύτερο ρυθμό από ό, τι αναμένονταν.

Επενδυτές και αναλυτές βρίσκονται εν αναμονή της συνεδρίασης των G20 που θα ξεκινήσει την Παρασκευή στο Μπουένος Άιρες και στο περιθώριο της θα υπάρξει συνάντηση το Σάββατο του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ.

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν τη συνεχιζόμενη εμπορική διαμάχη μεταξύ των χωρών τους.

Οι ΗΠΑ ήδη για τον τρέχον έτος έχουν επιβάλλει δασμούς που ανέρχονται σε δισ. δολαρίων σε κινεζικά προϊόντα. Η Κίνα προέβη σε αντίποινα επιβάλλοντας με την σειρά της δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα. Αυτή η διελκυστίνδα έχει προκαλέσει κλυδωνισμούς μεταξύ των χρηματιστηριακών αγορών, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τον αντίκτυπό αυτής στα εταιρικά κέρδη και την οικονομία.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,51% και βρίσκεται στις 25.237 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,74% και κινείται στις 7.238 μονάδες. Ο S&P 500 υποχωρεί 0,61% και κινείται στις 2.726 μονάδες.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 24/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα