Μικρές απώλειες για τη Wall εξαιτίας της ενέργειας

Μικρές απώλειες για τη Wall εξαιτίας της ενέργειας

Μικρή πτώση για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από συνεχείς εναλλαγές προσήμου για τη Wall Street, με τους επενδυτές να επηρεάζονται αρχικά από τις απώλειες στον τομέα της ενέργειας. Το selloff στις μετοχές της ενέργειας μετά την πτώση της τιμής του πετρελαίου, επηρέασε τους βασικούς δείκτες. Συγκεκριμένα οι μετοχές του κλάδου ήταν από τους "μεγαλύτερους χαμένους" του S&P 500 με υποχώρηση πάνω από 2%.

Ωστόσο, αναλυτές και επενδυτές αρχισαν να “εξοικειώνονται” με την ιδέα της ενδεχόμενης αύξησης των επιτοκίων από τη Fed εφόσον τα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση των ΗΠΑ ευνοούν αυτή την απόφαση. Προς αυτή την κατεύθυνση, αναμένεται με ενδιαφέρον η έκθεση για τα στοιχεία λιανικής πώλησης που θα δημοσιευτεί την Παρασκευή.

Οι επενδυτές άλλωστε αναμένουν αύριο πληθώρα ομιλιών από προέδρους της Fed , συμπεριλαμβανομένης και αυτής της προέδρου Janet Yellen, κατά το άνοιγμα των εργασιών του συνεδρίου των κεντρικών τραπεζών.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 56 μονάδες (0,32%) και τερμάτισε τις συναλλαγές στις 17.702 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq σημείωσε άνοδο 16 μονάδων (0,32%) στις 5.067 μονάδες και τέλος ο S&P 500 έχασε 7 μονάδες (0,32%) στις 2.075 μονάδες, συμπληρώντας πέντε ημέρες απωλειών από τις τελευταίες έξι.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Macy''s “κατρακύλησε” κατά 13,99% , καθώς οι πωλήσεις της για το γ'' τρίμηνο ήταν χαμηλότερες των εκτιμήσεων. Η εταιρεία εκτιμά πως οι πελάτες της έχουν περικόψει τις δαπάνες τους και το ισχυρό δολάριο πίεσε τα έσοδα από τους τουρίστες. Επίσης, ανακοίνωσε ότι δεν θα προβεί σε διαχωρισμό των real estate κεφαλαίων της όπως αναμενόταν. Σημειώνεται πως η μετοχή της εταιρείας κατέγραψε τη χειρότερη μέρα από το 2008, ενώ μέσα σε διάστημα ενός έτους έχει χάσει 25% της αξίας της.

Η μετοχή της JC Penney είχε απώλειες 1,84% παρόλο που η εταιρεία δήλωσε “ικανοποιημένη” από τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, καθώς οι πωλήσεις της σε συγκεκριμένα καταστήματα αυξήθηκαν κατά 6,4% ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Παράλληλα σήμερα ανακοίνωσε ότι στις 26 Νοεμβρίου, όλες οι παραγγελίες πάνω από 50 δολάρια δεν θα επιβαρύνονται από το κόστος μεταφοράς.

Μετά το χθεσινό ρεκόρ πωλήσεων που σημειώθηκε κατά τα πρώτα 90 λεπτά της ημέρας των διαδικτυακών προσφορών στην Κίνα, γνωστής και ως Single''s Day, η μετοχή της κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 1,94%.