Οριακές διακυμάνσεις για τη Wall Street

Οριακές διακυμάνσεις για τη Wall Street

Με απώλειες ξεκίνησε και σήμερα η Wall Street, καθώς οι επενδυτές θεωρούν πως έχει ενισχυθεί η πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων από τη Fed μέχρι το τέλος του χρόνου. Τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που δημοσιεύτηκαν την προηγούμενη Παρασκευή, εξακολουθούν να αποτελούν σημείο αναφοράς σε επενδυτές και αναλυτές, καθώς σηματοδοτούν μια κατάσταση ευημερίας για την οικονομία. Ωστόσο κατά την τελευταίο διάστημα, ο Dow Jones και ο S&P500, έχουν επιστρέψει σε θετικά πρόσημα.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones επέστρεψε σε θετικά πρόσημα κερδίζοντας  26 μονάδες (0,14%) και βρίσκεται στις 17.756,44 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq συνεχίζει να χάνει έδαφος με  πτώση 12 μονάδων (0,24%) και βρίσκεται στις 5083,12 μονάδες. Ο S&P500 κινείται πλέον με κέρδη 3 μονάδων (0,16%) και βρίσκεται στις 2.082,17 μονάδες.

Πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε πτώση 0,5% στις τιμές των εισαγωγών στις ΗΠΑ για τέταρτο διαδοχικό μήνα. Εξαιρουμένων των καυσίμων, οι τιμές εισαγωγών κατέγραψαν πτώση κατά 0,3%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Εργασίας. Οι τιμές εξαγωγών σημείωσαν πτώση 0,2% σε σύγκριση με τον περασμένο μήνα. Τον τελευταίο χρόνο οι τιμές εισαγωγής έχουν καταγράψει πτώση 10,5% λόγω της χαμηλότερης τιμής του πετρελαίου και της ενίσχυσης του δολαρίου που καθιστούν τα ξένα αγαθά φθηνότερα. Οι τιμές εισαγωγής, εξαιρουμένων των καυσίμων, σε σύγκριση με πέρυσι, βρίσκονται χαμηλότερα κατά 3,2%.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Apple χάνει 2,5%, καθώς η ελβετική τράπεζα Credit Suisse, σε έκθεσή της, αναφέρει πως οι παραγγελίες για τα προϊόντα της εταιρείας έχουν μειωθεί κατά 10%, γεγονός που οφείλεται από τη μείωση της ζήτησης των νέων μοντέλων iPhone 6s. Επίσης, η τράπεζα αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις του iPhone το 2016 στα 222 εκατ. από τις αρχικές 242 εκατ.

Σε άλλα εταιρικά νέα, η μετοχή της Gap Inc κάνει βουτιά 6.9%, καθώς η εταιρεία εμπορίας ένδυσης χτες δημοσίευσε αποτελέσματα χειρότερα από ο,τι αναμενόταν. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις κατέγραψαν πτώση 3%, στα 3,86 δισ. δολάρια, ενώ αναμενόταν στα 3,93 δισ. δολάρια.

Στον αντίποδα, άλμα 7% σημειώνει η μετοχή της Wayfair Inc. με την ώθηση που έδωσε η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Fed του Chicago θα λάβει μέρος στο πάνελ μιας συζήτησης για το αμερικανικό χρέος και εκεί ενδεχομένως να τοποθετηθεί για τις επερχόμενες κινήσεις της Fed ως προς τα επιτόκια.