Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές

Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές

Με μικρά κέρδη κινούνται οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, στον απόηχο της αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.

Η δολοφονία του ιρανού στρατηγού Σολεϊμανί και η «απάντηση» της Τεχεράνης με πυραυλική επίθεση σε αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ έφεραν μια εβδομάδα κλυδωνισμών στις παγκόσμιες αγορές, ωστόσο το γεγονός ότιΒ τα αντίποινα του Ιράν θεωρήθηκανΒ περιορισμένης έντασης και ακολούθως ο πρόεδρος Τραμπ στο διάγγελμά του έδειξεΒ να ρίχνει περαιτέρω τους τόνους, οδήγησαν σε ανάκαμψη τους παγκόσμιους χρηματιστηριακούς δείκτες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η αμερικανική αγορά επανήλθε στο δρόμο των ρεκόρ, με τους ευρωπαϊκούς δείκτες να ακολουθούν σε ανοδικούς ρυθμούς.

Στην τελευταία εξέλιξη πάντως, η συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους Boeing κοντά στην Τεχεράνη λίγες ώρες μετά την ιρανική επίθεση σε αμερικανικές βάσεις δείχνει να εξελίσσεται σε αντικείμενο νέας διπλωματικής αντιπαράθεσης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, με την Ουάσινγκτον να υποστηρίζει ότι το αεροπλάνο έπεσε από ιρανικό πύραυλο και την Τεχεράνη να διαψεύδει.

Σε αυτό το κλίμα και μετά από εναλλαγές προσήμων, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,15% στις 420,26 μονάδες.

Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,3% στις 13.531 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 διέγραψε τις αρχικές απώλειες και ενισχύεται οριακά κατά 0,06% στις 6.046 μονάδες, όπως και ο βρετανικός FTSE 100 που βρίσκεται στις 7.600 μονάδες.

Στην περιφέρεια τέλος, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,33% στις 24.095 μονάδες, όπως και ο ισπανικός IBEX 35 που κερδίζει 0,22% και βρίσκεται στις 9.603 μονάδες.