Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας

Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας

Σε θετικό έδαφος, έστω και με μικρά κέρδη, ολοκλήρωσε ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, με τους επενδυτές να δείχνουν επιφυλακτική αισιοδοξία για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνα για τις εμπορικές τους σχέσεις.

Ειδικότερα, ρεπορτάζ της Wall Street Journal χτες ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν καταγράψει σαφή πρόοδο και έχει αρχίσει να διαγράφεται το ενδεχόμενο συμφωνίας. Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, το Πεκίνο εμφανίζεται πρόθυμο να μειώσει τους τελωνειακούς δασμούς και να άρει περιορισμούς που έχει επιβάλει σε εισαγωγές από τις ΗΠΑ γεωργικών, χημικών προϊόντων αλλά αυτοκινήτων, ενώ θα μπορούσε παράλληλα να αυξήσει τις αγορές αμερικανικών προϊόντων, ιδίως φυσικού αερίου από την εταιρεία Cheniere Energy.

Σε αυτό το κλίμα ο Stoxx 600 ολοκλήρωσε στις 375 μονάδες με άνοδο 0,23% και σχεδόν όλους τους κλάδους του να εμφανίζουν θετικό πρόσημο.

Στα βασικά ευρωπαϊκά ταμπλό, ανοδικά κινήθηκαν οι FTSE 100 στη Βρετανία με κέρδη 0,39% στις 7.134 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 με κέρδη επίσης 0,41% στις 5.286 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB με μικρότερη άνοδο 0,11% στις 20.718 μονάδες.

Αντίθετα, σε αρνητικό έδαφος άλλα με οριακές απώλειες, κινήθηκαν οι αγορές σε Γερμανία και Ισπανία, όπου στους αντίστοιχους δείκτες ο DAX στη Φρανκφούρτη έκλεισε στο -0.08% και τις 11.592 μονάδες, όπως και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη που σημείωσε πτώση μόλις 0,09% στις 9.259 μονάδες.