Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές- Απομακρύνθηκαν οι φόβοι για «άτακτο» Brexit

Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές- Απομακρύνθηκαν οι φόβοι για «άτακτο» Brexit

Με μικρά κέρδη συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να αξιολογούν θετικά το γεγονός ότι το βρετανικό κοινοβούλιο δεν στάθηκε υπέρμαχο μέσω ψηφοφορίας για ένα άτακτο Brexit, για τους επόμενους τρεις μήνες.

Παράλληλα, επενδυτές και αναλυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στο πεδίο των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για τη διευθέτηση των μεταξύ των εμπορικών σχέσεων που έχουν διαταραχτεί το τελευταίο διάστημα με την εκατέρωθεν επιβολή δασμών στα εισαγόμενα προϊόντα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, ο αντιπρόεδρος της Κίνας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ κάτι που μπορεί να σημάνει εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις. Χτες μάλιστα ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα επέλθει συμφωνία μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,14% στις 379 μονάδες με τους περισσότερους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,14% στις 11.603 μονάδες και ο γαλλικός CAC ενισχύεται κατά 0,36% στις 5.369 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE ενισχύεται κατά 0,39% και κινείται στις 7.215 μονάδες