Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές- Απομακρύνθηκαν οι φόβοι για «άτακτο» Brexit

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, 11:33
-A +A

Με μικρά κέρδη συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να αξιολογούν θετικά το γεγονός ότι το βρετανικό κοινοβούλιο δεν στάθηκε υπέρμαχο μέσω ψηφοφορίας για ένα άτακτο Brexit, για τους επόμενους τρεις μήνες.

Παράλληλα, επενδυτές και αναλυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στο πεδίο των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για τη διευθέτηση των μεταξύ των εμπορικών σχέσεων που έχουν διαταραχτεί το τελευταίο διάστημα με την εκατέρωθεν επιβολή δασμών στα εισαγόμενα προϊόντα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, ο αντιπρόεδρος της Κίνας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ κάτι που μπορεί να σημάνει εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις. Χτες μάλιστα ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα επέλθει συμφωνία μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,14% στις 379 μονάδες με τους περισσότερους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,14% στις 11.603 μονάδες και ο γαλλικός CAC ενισχύεται κατά 0,36% στις 5.369 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE ενισχύεται κατά 0,39% και κινείται στις 7.215 μονάδες

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 15/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα