Μικρά κέρδη στις ασιατικές αγορές στον απόηχο της συνάντησης Κιμ-Τραμπ

Μικρά κέρδη στις ασιατικές αγορές στον απόηχο της συνάντησης Κιμ-Τραμπ

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 ενισχύθηκε κατά 0,42% στις 22.899 μονάδες, αλλά διέγραψε τα κέρδη που είχε σημειώσει νωρίτερα εξαιτίας μιας υποχώρησης στο ιαπωνικό νόμισμα.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε οριακά 0,05%, με το δείκτη να κινείται με συνεχείς εναλλαγές.

Άλλες αγορές στην περιοχή σημείωσαν μικρές μεταβολές, με τον S&P/ASX 200 της Αυστραλίας να ενισχύεται 0,15%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε κέρδη 0,41%, με τους τομείς της ενέργειας και των υπηρεσιών να καταγράφουν μεγάλα κέρδη.

Οι μετοχές της Νότιας Κορέας που σχετίζονται με τις δια-κορεατικές συναλλαγές υποχώρησαν, μετά την υπογραφή του κειμένου μεταξύ των Τραμπ και Κιμ. 

«Υπάρχει μια κοινή εκτίμηση στην αγορά ότι θα είναι δύσκολο να ιδρύσεις μια επιχείρηση στη Βόρεια Κορέα στο προσεχές μέλλον, πριν το καθεστώς αρχίσει πραγματικά να εγκαταλείπει τα όπλα του», δήλωσε ο Lee Seung-Hoon, επικεφαλής χαρτοφυλακίου της DB Asset Management. 

Το δολάριο ενισχύθηκε 0,2% έναντι των υπολοίπων στο καλάθι των νομισμάτων, ενώ το ιαπωνικό γιεν, το οποίο συνήθως μένει σταθερό κατά τη διάρκεια αυξανόμενων γεωπολιτικών εντάσεων, υποχώρησε 0,3%.