Μικρά κέρδη στην Ευρώπη εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων

Μικρά κέρδη στην Ευρώπη εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων

Μικρά κέρδη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να διατηρούν μια αισιοδοξία ως προς την επαναφορά των οικονομιών αν και την ίδια στιγμή οι γεωπολιτικές εντάσεις μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας θολώνουν το τοπίο.

Η υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας Νάντια Καλβίνο δήλωσε πως οι πρόσφατοι ευνοϊκοί δείκτες για την απασχόληση στην Ισπανία προαναγγέλλουν οικονομική ανάκαμψη για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, έπειτα από το βαρύ πλήγμα του κορονοϊού. «Η φάση της ανάκαμψης έχει ξεκινήσει» ανακοίνωσε στο ισπανικό κοινοβούλιο, προσθέτοντας ότι η αλλαγή κατεύθυνσης γίνεται αισθητή και από άλλους δείκτες, αλλά κυρίως από τα στοιχεία στον τομέα της απασχόλησης.

Σ' αυτό το κλίμα, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κερδίζει 0,73% στις 12.398 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE100 ενισχύεται 0,98% στις 6.303 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 1,01% στις 5.003 μονάδες. Στον ευρωπαϊκό νότο, στο Μιλάνο ο ΜΙΒ σημειώνει κέρδη 0,75% στις 19.772 μονάδες όπως και στη Μαδρίτη ο IBEX που κινείται στις 7.503 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η HSBC επαναφέρει το σχέδιο μαζικών απολύσεων που είχε παγώσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας και θα προχωρήσει σε περικοπές 35.000 θέσεων εργασίας, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο εσωτερικό εταιρικό σημείωμα.

Η τράπεζα θα παγώσει και όλες τις νέες προσλήψεις, σύμφωνα με το σημείωμα, που εστάλη στο σύνολο των 235.000 υπαλλήλων της παγκοσμίως.