Μικρά κέρδη στην Wall

Μικρά κέρδη στην Wall

Με θετικά πρόσημα κινούνται οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street και επενδυτές να αναμένουν τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve και νέες ενδείξεις για την πορεία των επιτοκίων στις ΗΠΑ το 2020.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones εμφανίζει οριακά κέρδη 0,07% και βρίσκεται στις 27.902 μονάδες, με «βαρίδι» ωστόσο τη μετοχή της Boeing που υποχωρεί κατά 1,74% έπειτα από την είδηση ότι διαδικασία επεναπιστοποίησης του μοντέλου της 737 Max θα ολοκληρωθεί τελικά το 2020.

Καλύτερη πορεία πραγματοποιούν οι άλλοι δύο δείκτες, με τον S&P 500 να ενισχύεται κατά 0,3% στις 3.141 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq που κερδίζει 0,37% και βρίσκεται στις 8.646 μονάδες.

Στα υπόλοιπα θέματα της επικαιρότητας, το βλέμμα των επενδυτών παραμένει στραμμένο στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας, με δημοσίευμα της Wall Street Journal χθες Τρίτη να αναφέρει ότι ο Λευκός Οίκος σκοπεύει να καθυστερήσει την απόφαση επιβολής επιπλέον δασμών της τάξης του 15% από την επόμενη Κυριακή σε κινεζικά προϊόντα αξίας 160 δισ. δολαρίων.

Τέλος, στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ κάτεγραψαν άνοδο 0,3% το Νοέμβριο σε μηνιαία βάση, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι οποίοι σε poll του Reuters ανέμεναν άνοδο 0,2%.