Μικρά κέρδη στη Wall με το βλέμμα στο Κογκρέσο

Μικρά κέρδη στη Wall με το βλέμμα στο Κογκρέσο

Σε θετικό έδαφος με μικρά κέρδη κινούνται στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν θετικά την υπογραφή διαταγμάτων από τον Ντόναλντ Τραμπ που μπορεί να σημάνουν την παράταση των μέτρων στήριξης της οικονομίας λόγω του κορονοϊού.

Ωστόσο όπως σχολιάζουν οι αναλυτές, τα μέτρα που θα ληφθούν δεν είναι σαφές ότι θα έχουν ευεργετική επίδραση την ώρα που οι συνεχιζόμενες εντάσεις στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας μπορεί να προκαλέσουν αναστάτωση στις αγορές.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,77% ή 211 μονάδες και κινείται στις 27.645 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,23% ή 25 μονάδες στις 11.036 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 0,31% ή 9 μονάδες και κινείται στις 3.360μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα ο Dow κέρδισε 3,8% και ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 2,5%. Ο Nasdaq κέρδισε 2,5%.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι και ο υπουργός των Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσαν την Κυριακή ότι είναι έτοιμοι να αρχίσουν και πάλι τις συνομιλίες για την οικονομική βοήθεια σχετικά με την COVID-19, έπειτα από εβδομάδες αποτυχημένων διαπραγματεύσεων, που ώθησαν τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να κάνει χρήση των εκτελεστικών εξουσιών του.

Από την πλευρά τους, οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι η υπογραφή προεδρικών διαταγμάτων θα ωφελήσει ελάχιστα στην αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων των Αμερικανών.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της twitter κάνει 4,56% καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα η εταιρεία υποστηρίζει ότι ήρθε σε επαφή με την κινεζική TikTok εκφράζοντας ενδιαφέρον να εξαγοράσει τις επιχειρήσεις της στις ΗΠΑ με δεδομένη την απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να απαγορεύσει την επίμαχη εφαρμογή. Ωστόσο η Microsoft που φαίνεται να έχει προβάδισμα στην εξαγορά του Τiktok, χάνει 1,2%.

Νωρίτερα, με μεικτές τάσεις έκλεισαν σήμερα οι ασιατικές αγορές με τον ιαπωνικό Nikkei να χάνει 0,39%.