Μικρά κέρδη στη Wall με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Μικρά κέρδη στη Wall με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Με μικρά κέρδη συνεχίζουν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να αξιολογούν μια σειρά οικονομικών αποτελεσμάτων από μεγάλες εταιρείες για το τρίμηνο.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, τα αποτελέσματα είναι ικανά να επηρεάσουν την πορεία των δεικτών στα ταμπλό. Μεταξύ των εταιρειών που θα δημοσιεύσουν τα αποτελέσματά τους είναι η Coca-Cola, η Lockheed Martin και η United Airlines.

Μάλιστα, οι επιδόσεις μέχρι στιγμής είναι καλύτερες από τους φόβους των αναλυτών παρά τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 1,01% ή 270 μονάδες στις 26.959 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται 0,03% ή 2 μονάδες και κινείται στις 10.764 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 0,56% ή 18 μονάδες στις 3.270 μονάδες.

H σημερινή συνεδρίαση διεξάγεται στον απόηχο της χτεσινής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που κατέληξε στην έγκριση ενός προγράμματος στήριξης ύψους 390 δισ. ευρώ.

 Οι «27» συμφώνησαν ότι το Ταμείο Ανάκαμψης θα αποτελείται από επιχορηγήσεις ύψους 390 δισ. ευρώ και δάνεια 360 δισ. ευρώ.

Οι επενδυτές δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου με τον Nasdaq ήδη να έχει κλείσει σε επίπεδο ρεκόρ 28 φορές μέσα στο 2020.

Στο μεταξύ, στις ΗΠΑ οι επενδυτές αναμένουν εξελίξεις για ένα νέο σχέδιο δημοσιονομικής τόνωσης από το Κογκρέσο καθώς το επίδομα ανεργίας 600 δολαρίων ανά εβδομάδα πρόκειται να λήξει στο τέλος του μήνα.

Νωρίτερα, με κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές η πλειοψηφία των ασιατικών αγορών με τον ιαπωνικό Nikkei να κερδίζει 0,73%.