Μικρά κέρδη στη Wall με την Apple οδηγό

Μικρά κέρδη στη Wall με την Apple οδηγό

Με μικρά κέρδη συνεχίζουν οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους σε μια σειρά από οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που έχουν αρχίσει να ανακοινώνονται από τις μεγάλες εταιρείες για το τρίμηνο. Η βαρύτητά τους είναι μεγάλη καθώς όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές είναι ικανά να επηρεάσουν την πορεία των μετοχών στα ταμπλό. 

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των επενδυτών πάντα βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο πακέτο στήριξης για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από την πανδημία που έχουν πλήξει την αμερικάνικη οικονομίας. 

Παράλληλα, στην εσωτερική πολιτική σκηνή, οι προεδρικές εκλογές πλησιάζουν με την μάχη Τραμπ-Μπάιντεν να γίνεται όλο και πιο έντονη με στόχο τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους. 

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 163 μονάδες ή 0,57% και κινείται στις 28.749 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 1,45% ή 167 μονάδες στις 11.747 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 0,92% ή 31,55 μονάδες και κινείται στις 3.508 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Apple κερδίζει 2,4% λίγες ώρες πριν το ειδικό event που έχει ετοιμάσει για την ναυαρχίδα των προϊόντων της, το iphone.   

Νωρίτερα, με κέρδη έκλεισαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον κινεζικό shanghai να κερδίζει 2,64%.