Μικρά κέρδη στη Wall στην «αυλαία» του Ιουλίου

Μικρά κέρδη στη Wall στην «αυλαία» του Ιουλίου

Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση του Ιουλίου οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street μετά την ώθηση που έλαβαν από τον βιομηχανικό κλάδο, καθώς όπως έγινε γνωστό, οι συζητήσεις μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας για τον εμπορικό πόλεμο έχουν παρουσιάσει πρόοδο.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 108,36 μονάδες ή 0,43% και έκλεισε στις 25.415 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 41,78 μονάδες ή 0,55% και ολοκλήρωσε στις 7.671 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 13,69 μονάδες ή 0,49% και κινείται στις 2.816 μονάδες.

Για τον μήνα που ολοκληρώθηκε σήμερα, ο Dow Jοnes κέρδισε 4,7%, ο S&P 500 3,6% και ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 2,2%.

Όπως αναφέρουν ξένοι αναλυτές, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος συνεχίζουν να βρίσκονται τα εταιρικά αποτελέσματα σε μια περίοδο που γενικά οι εταιρείες έχουν αποδώσει ιδιαιτέρως ικανοποιητικά. «Μελανό» σημείο αυτής της περιόδου αποτελούν οι Facebook και Τwitter που απογοήτευσαν και οδήγησαν τις μετοχές σε ελεύθερη πτώση.

Στα μάκρο της ημέρας, σημαντική αύξηση κατέγραψαν οι δαπάνες και τα έσοδα των νοικοκυριών τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της FED, ο δείκτης τιμών για δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης (PCE), διαμορφώθηκε στο 0,1% τον Ιούνιο σε μηνιαία βάση, καταγράφοντας αύξηση 2,2% συγκριτικά με πέρυσι.

Την ίδια ώρα, ο δομικός PCI σημείωσε άνοδο 0,1% σε σχέση με τον προηγούμενοι μήνα και 1,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Pfizer Inc ενισχύθηκε κατά 3,45% με την εταιρεία ωστόσο να καταγράφει αύξηση 26% στα καθαρά κέρδη της στο β'' τρίμηνο του έτους, κυρίως λόγω των υψηλότερων πωλήσεων στα φάρμακα, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και το Ibrance που αφορά τη θεραπεία κατά του καρκίνου του μαστού.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Qualcomm Inc. κατέγραψε άνοδο 3,30% με την εταιρεία να ανακοινώνει την πρόθεσή της για επαναγορά μετοχών ύψους 10 δισ. δολαρίων.

Νωρίτερα, με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις τους τα βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα δημοσιεύματα περί «εκεχειρίας» στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας και ενδεχομένου νέων διαπραγματεύσεων, ώθησαν τους δείκτες που βρίσκονταν σε αναζήτηση κατεύθυνσης τις πρώτες ώρες των συναλλαγών σε θετικό έδαφος.