Μικρά κέρδη στη Wall παρά το δυναμικό άνοιγμα

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, 23:18
-A +A

Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους οι βασικοί δείκτες της Wall Street, παρόλο που δεν κατάφεραν αν διατηρήσουν τη δυναμική που έδειξαν στο άνοιγμα, στον απόηχο της αναβολή που έδωσε στην επιβολή δασμών κατά της Κίνας ο πρόεδρος Τραμπ.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε μέσω twitter πως «είμαι ικανοποιημένος που ανακοινώνω ότι οι ΗΠΑ έχουν σημειώσει σημαντικές προόδους ως προς τα σημαντικά διαρθρωτικά προβλήματα, όπως η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, οι (εξαναγκαστικές) μεταφορές τεχνολογίας, η γεωργία, οι υπηρεσίες, το νόμισμα και πολλά άλλα ζητήματα. Κατά συνέπεια θα αναβάλλω την αύξηση των δασμών που προβλέπεται (ως) τώρα την 1η Μαρτίου».

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, που εκίνησε τη συνεδρίαση με κέρδη 150 μονάδων, τελικά ολοκλήρωσε ενισχυμένος κατά 60 μονάδες ή 0,23% στις 26.091 μονάδες. Παρόμοια πορεία ακολούθησαν και οι άλλοι δύο δείκτες, με τον διευρυμένο S&P να ενισχύεται κατά 0,12% στις 2.796 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq που έκλεισε στις 7.554 μονάδες με άνοδο 0,36%, ωστόσο μακριά και οι δύο από το υψηλό ημέρας τους.

Στα νέα που απασχολούν όσους επενδύουν στην αγορά των ΗΠΑ, αυτή την εβδομάδα αναμένονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ της χώρας το τελευταίου τρίμηνου του 2018, τα οποία καθυστέρησαν να εκδοθούν λόγω της παύσης λειτουργιών της κυβέρνησης (shutdown) που είχε προηγηθεί. Αναλυτές εκτιμούν πάντως ότι τα στοιχεία θα επιβεβαιώσουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ μείωσε ρυθμό στα τέλη του 2018.

Στα εταιρικά νέα, General Motors ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει το βιοφαρμακευτικό τμήμα της στην Danaher έναντι 21,4 δισ. δολαρίων, και είδε τη μετοχή της να πραγματοποιεί άλμα 6,4%.

Στο φαρμακευτικό κλάδο επίσης, η μετοχή της Spark Therapeutics πραγματοποίησε εντυπωσιακό ράλι 120% αφότου ενημέρωσε ότι πρόκειται μα αγοράσει την εταιρεία βιοτεχνολογίας Roche Holding έναντι 5,8 δισ. ευρώ, ενώ άλμα άνω του 74% σημείωσε και η μετοχή της Clementia Pharmaceuticals, έπειτα από την ανακοίνωση της γαλλικής Ipsen ότι προτίθεται να την εξαγοράσει.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα