Μικρά κέρδη στη Wall με «οδηγό» την ενέργεια

Μικρά κέρδη στη Wall με «οδηγό» την ενέργεια

Σε θετικό έδαφος κινούνται στις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street στην προσπάθειά τους να διευρύνουν τα χτεσινά κέρδη, καθώς φαίνεται πως απομακρύνονται οι ανησυχίες για την ένταση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Την ίδια ώρα, οι δείκτες δέχονται ώθηση από τον κλάδο της ενέργειας με το αργό πετρέλαιο να «πιάνει» τα 75 δολάρια ανά βαρέλι για πρώτη φορά από το 2014.

Ο όγκος των συναλλαγών αναμένεται να είναι χαμηλός λόγω της αυριανής αργίας της 4ης Ιουλίου που γιορτάζεται η ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 118,01 μονάδες ή 0,49% και κινείται στις 24.424 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 7,89 μονάδες ή 0,12% και βρίσκεται στις 7.558 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 7,76 μονάδες ή 0,29% και κινείται στις 2.734 μονάδες.

Μπορεί τα ενθαρρυντικά μακροοικονομικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν χτες και αφορούσαν στον κατασκευαστικό κλάδο να επισκίασαν τις ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κίνας, ωστόσο η αβεβαιότητα εξακολουθεί αν υπάρχει στις τάξεις των επενδυτών.

Η επιβολή των δασμών ύψους 50 δισ. στα κινεζικά προϊόντα αναμένεται να ισχύσει από την Παρασκευή γεγονός που ενδέχεται να κλιμακώσει την ένταση μεταξύ των δύο εμπορικών εταίρων.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Tesla Inc υποχωρεί κατά 2,68% μετά την είδηση πως εγκαταλείπει την εταιρεία ο αρχιμηχανικός Doug Field.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Facebook υποχωρεί κατά 1,88% καθώς συνεχίζεται η ομοσπονδιακή έρευνα για το πως η εταιρεία διαχειρίστηκε τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων χρηστών.

Νωρίτερα, με μικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να είναι επιφυλακτικοί στις κινήσεις τους.