Μικρές απώλειες στη Wall μετά την απόφαση της Fed

Μικρές απώλειες στη Wall μετά την απόφαση της Fed

Με μικρές απώλειες συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street μετά την απόφαση της Fed να προχωρήσει στην τέταρτη αύξηση των επιτοκίων για το 2018, υιοθετώντας ωστόσο μια πιο μετριοπαθή στάση για το επόμενο έτος.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε το κόστος δανεισμού από 2,25% έως 2,5%, μετά από ομόφωνη απόφαση των

Ωστόσο η Fed έδωσε σήμα για 2 αύξησεις των επιτοκίων και όχι για τρεις όπως είχε λεχθεί τον Σεπτέμβριο.

Την ίδια ώρα, υπάρχει αισιοδοξία στις τάξεις των επενδυτών για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας ως προς τις εμπορικές σχέσεις.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 75,78 μονάδες ή 0,36% στις 23.567 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υπολείπεται κατά 53,96 μονάδες ή 0,76% και κινείται στις 6.734 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 10,49 μονάδες ή 0,41% και κινείται στις 2.566 μονάδες.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Κίνα ο υπουργός Οικονομικών Στήβεν Μνούτσιν. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο Bloomberg υποστήριξε ότι τον Ιανουάριο θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των αξιωματούχων των δύο χωρών για την εξεύρεση κοινής αποδεκτής λύσης.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της FedEx Corp κάνει βουτιά 9,86% μετά την υποβάθμιση του outlook της εταιρείας για το 2019.
Νωρίτερα, με μικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές που φαίνεται ότι δεν συμμερίστηκαν την αισιοδοξία για τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.