Μικρά κέρδη στη Wall με το βλέμμα στη Fed

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, 17:02
-A +A

Με μικρά κέρδη συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να βρίσκονται εν αναμονή της απόφασης της Fed σχετικά με τα επιτόκια.

Όπως αναφέρουν τα ξένα πρακτορεία, η επιτροπή χάραξης νομισματικής πολιτικής που συνεδριάζει από χτες αναμένεται να προχωρήσει στην τρίτη αύξηση των επιτοκίων για το 2018.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 47,13 μονάδες ή 0,14% στις 26.539 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq χάνει 13,46 μονάδες ή 0,17% στις 8.021 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 4,44 μονάδες και κινείται στις 2.920 μονάδες.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε το κόστος δανεισμού από 2% έως 2,25% ενώ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνέντευξη τύπου του επικεφαλής της Jerome Powell που ενδέχεται να δώσει το στίγμα για τις επόμενες κινήσεις της Fed.

Παραδοσιακά η Wall Street εμφανίζεται επιφυλακτική τις ημέρες που συνεδριάζει η Fed με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι καθώς οι επενδυτές δεν επηρεάστηκαν από την κλιμάκωση της έντασης των εμπορικών σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας, δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην κατάσταση της αμερικάνικης οικονομίας.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Nike χάνει 2,69% με την εταιρεία να ανακοινώνει δημοσιονομικά κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του 2019 που ωστόσο είναι κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Square Inc χάνει 0,60% μετά την καταγραφή των μεγαλύτερων ημερησίων ποσοστιαίων κερδών στη χθεσινή συνεδρίαση.

Νωρίτερα, με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον Hang Seng να κερδίζει πάνω από 1%,

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 22/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα